Διεθνή

Ο «λυκάνθρωπος» ή «άνθρωπος της λίθινης εποχής» που εντοπίστηκε σε δάσος της Γερμανίας -Η φήμη που έγινε «πραγματικότητα» (εικόνα)

Ο «λυκάνθρωπος» ή «άνθρωπος της λίθινης εποχής» που εντοπίστηκε σε δάσος της Γερμανίας -Η φήμη που έγινε «πραγματικότητα» (εικόνα) Φωτογραφία: PEXELS
Αρκετά χρόνια κυκλοφορούν φήμες για «λυκάνθρωπο» σε δάσος της Γερμανίας. Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί μια φωτογραφία, στο The Times, που δείχνει έναν άνθρωπο της... «λίθινης εποχής».

Ο «λυκάνθρωπος» κρατούσε ένα «δόρυ» ήταν γυμνός, και υπολογίζεται ότι είναι γύρω στα 40 ετών. Δύο πεζοπόροι τον εντόπισαν και τον απαθανάτισαν με την κάμερα τους

Όπως αναφέρει η Τζίνα Βάις 31 ετών, και ο φίλος της Τομπί 38 ετών, όταν εξερευνούσαν το δάσος κοντά στο Blankenburg στην πολιτεία της Σαξονίας- Άνχαλτ, περίπου 250 χιλιόμετρα από τη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο.

Είπε στην εφημερίδα Bild, πώς η φιγούρα βγήκε από μια σπηλιά με άμμο και «κρατούσε ένα μακρύ ξύλινο ραβδί σαν λόγχη στο χέρι του».

«Δεν έπαιρνε τα μάτια του από πάνω μας, δεν είπε τίποτα – έμοιαζε βρώμικος σαν άνθρωπος της λίθινης εποχής, σαν από βιβλίο ιστορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Η εμπειρία της έρχεται αφότου οι αρχές στην περιοχή είχαν αναφορές τα τελευταία πέντε χρόνια για έναν άνδρα που ζει στα βουνά ντυμένο με κάτι που μοιάζει να είναι γούνα λύκου.

Ο Alexander Beck, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Blankenburg, δήλωσε: «Κάποιος ξέρει ξεκάθαρα πώς να ζει έξω και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες εποχές».

{https://twitter.com/thetimes/status/1694748906666758506?s=20}