Αθλητισμός

Euro 2024: Ο Μερίνο έστειλε την Ισπανία στα ημιτελικά, ματς- θρίλερ με τη Γερμανία

Euro 2024: Ο Μερίνο έστειλε την Ισπανία στα ημιτελικά, ματς- θρίλερ με τη Γερμανία Φωτογραφία: EPA/ RONALD WITTEK
Με κεφαλιά του Μερίνο στο 119ο λεπτό η Ισπανία απέκλεισε τους διοργανωτές του 2024.

Έπειτα από ένα ματς θρίλερ, η Ισπανία νίκησε τη διοργανώτρια του Euro 2024 Γερμανία με 2-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Πλέον, οι Ισπανοί περιμένουν τον νικητή του δεύτερου αποψινού ματς μεταξύ Πορτογαλίας και Γαλλίας, για να μάθουν τον αντίπαλό τους στον ημιτελικό που θα γίνει στις 8 Ιουλίου στο Μόναχο.

Ο Μικέλ Μερίνο με κεφαλιά στο 119ο λεπτό ήταν εκείνος που έστειλε τους Ισπανούς στους «4» της διοργάνωσης, στο εκπληκτικό ματς κόντρα στη Γερμανία που έγινε στη Στουτγάρδη. Έτσι, οι Ισπανοί συνεχίζουν την πορεία τους έχοντας στο μυαλό το τέταρτο τρόπαιο σε Euro 2024.

Ο Ντάνι Όλμο άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς στο 51ο λεπτό και ο Βιρτς ισοφάρισε για τους Γερμανούς στο 89ο. Το ματς πήγε στην παράταση, αλλά ο Μερίνο ήταν εκείνος που είχε τον τελευταίο λόγο.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46’ λ.τρ. Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102’ λ.τρ. Χοσέλου), Γιαμάλ (63’ Φεράν Τόρες), Πέδρι (8’ λ.τρ. Όλμο), Νίκο Ουίλιαμς (80’ Μερίνο), Μοράτα (80’ Ογιαρθάμπαλ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80’ Μίλερ), Ράουμ (57’ Μίτελστατ), Τσαν (46’ Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιντογκάν (57’ Φίκρουργκ), Σανέ (46’ Βιρτς), Χάβερτς (91’ Άντον).