Διεθνή

Ελβετία: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από δυο επιθέσεις με πυροβολισμούς στη Σιόν

Ελβετία: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από δυο επιθέσεις με πυροβολισμούς στη Σιόν Φωτογραφία: ΑΠΕ
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς στην Σιόν της Ελβετίας, σύμφωνα με το Sky News, που επικαλείται ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, η αστυνομία στο Βαλέ ανέφερε ότι ο ύποπτος πυροβόλησε αρκετές φορές σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη Σιόν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει αστυνομικές δυνάμεις για να συλλάβει τον δράστη.

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να γνώριζε τα θύματά του, αλλά οι αστυνομικές Αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε διευκρίνισαν πού σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η Ελβετική Ομοσπονδιακή Αστυνομία έγραψε σε ανακοίνωσή της: «Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, ένα άτομο πυροβόλησε πολλαπλά εναντίον ανθρώπων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη Σιόν. Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν από τις 8 π.μ.,ο άνδρας που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί πυροβόλησε αρκετούς ανθρώπους για άγνωστους λόγους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mirror η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας τραυματίστηκε. Μετά την παραλαβή της καταγγελίας, η αστυνομία του καντονιού Valais συγκρότησε αμέσως δύναμη για τη σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο δράστης γνώριζε τα θύματά του. Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Η Σιόν είναι μια πόλη περίπου 35.000 κατοίκων.