Πολιτική

Νέα Αριστερά: Ζητά έρευνα για το ναυάγιο στην Κω – Πληροφορίες ότι προηγήθηκαν πυροβολισμοί

Νέα Αριστερά: Ζητά έρευνα για το ναυάγιο στην Κω – Πληροφορίες ότι προηγήθηκαν πυροβολισμοί Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
«Θα πρέπει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να φροντίσουν για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες που ανατράπηκε το σκάφος» αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Για επικίνδυνες μανούβρες του Λιμενικού και περιστατικό με πυροβολισμούς που προηγήθηκαν του ναυαγίου της Κω με δύο γυναίκες και δύο παιδιά νεκρά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, κάνει λόγο για ανατροπή σκάφους στην Κω και τονίζει ότι «είναι ντροπή και εξοργιστικό να τίθενται σε κίνδυνο και να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να συγκαλύπτονται πραγματικά γεγονότα για πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Η Νέα Αριστερά επικαλείται ρεπορτάζ του tvxs.gr, που αναφέρει ότι «πριν την ανατροπή σκάφους στην Κω που οδήγησε σε θάνατο τέσσερις πρόσφυγες, δύο παιδιά και δύο γυναίκες, το λιμενικό που είχε πλησιάσει στη θαλάσσια περιοχή είχε ανοίξει πυρ εναντίον του σκάφους. Επίσης στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρεται ότι σκάφος του λιμενικού έκανε επικίνδυνες μανούβρες κοντά στο σκάφος με τους πρόσφυγες».

»Δυστυχώς η Ελλάδα στο παρελθόν έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για συγκάλυψη άλλου περιστατικού με ναυάγιο, όπου δικαιώθηκαν 14 επιζώντες πρόσφυγες. Ενώ το έγκλημα της Πύλου δεν είναι και τόσο μακρινό» επισημαίνει η Νέα Αριστερά.

Καλεί την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων να παρέμβουν λέγοντας πως «επειδή, λοιπόν, στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος δεν αναφέρονται περιστατικά πυροβολισμών και επειδή όμως καταγγελίες για πυροβολισμούς εναντίον σκαφών με πρόσφυγες έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν, θα πρέπει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να φροντίσουν για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες που ανατράπηκε το σκάφος. Είναι ντροπή και εξοργιστικό να τίθενται σε κίνδυνο και να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να συγκαλύπτονται πραγματικά γεγονότα για πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.