Διεθνή

Το... φέσι της Tesla σε φούρνο και η πυροσβεστική παρέμβαση του Ελον Μασκ

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η παραγγελία της Tesla που ακυρώθηκε τελευταία στιγμή και έκανε τον ιδιοκτήτη του φούρνου να τραβάει τα μαλλιά του

Η Tesla πλήρωσε 2.000 δολάρια σε έναν φούρνο στην Καλιφόρνιας, για να καλύψει τα έξοδα μιας ακυρωμένης παραγγελίας, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων. Οταν ο φούρνος γνωστοποίησε την ακύρωση της παραγγελίας, παρενέβη ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ελον Μασκ, υποσχόμενος ότι θα «διορθώσει τα πράγματα».

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου The Giving Pies - που είδε την πελατεία του να... εκτοξεύεται μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης την περασμένη εβδομάδα - επιβεβαίωσε στον Guardian ότι τη Δευτέρα η Tesla πλήρωσε τον ανεξόφλητο λογαριασμό.
Το αρτοποιείο στο Σαν Χοσέ αρχικά είχε λάβει μια παραγγελία από την Tesla για 2.000 μικρές πίτες, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στη συνέχεια, η Tesla διπλασίασε την παραγγελία σε 4.000 πίτες, αλλά λίγο πριν την αποστολή της, ακυρώθηκε χωρίς να πληρωθεί, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φούρνου.

Οταν ο Μασκ πληροφορήθηκε το ζήτημα από τα social media, δήλωσε ότι θα φροντίσει να πληρωθεί ο ιδιοκτήτης.

Τρεις ημέρες αργότερα ο ιδιοκτήτης επιβεβαίωσε ότι «Η Tesla μόλις πλήρωσε τα 2.000 δολάρια». Η πληρωμή καλύπτει το κόστος των συστατικών που είχε αγοράσει η εταιρεία για να την παρασκευή της παραγγελίας. «Όταν είσαι μια μεγάλη εταιρεία, τα 2.000 δολάρια είναι χαρτζιλίκι, δεν είναι τίποτα», σχολίασε ο ιδιοκτήτης του φούρνου.