Διεθνή

ΕΕ: Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,95 δισ. δολάρια σε βάρος της Apple

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Apple εμπόδισε την πρόσβαση χρηστών iPhone και iPad σε φθηνότερες υπηρεσίες συνδρομής μουσικής

Πρόστιμο μαμούθ, που ξεπερνά τα 1,95 δισ. δολάρια, επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στο streaming μουσικής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να ερευνά την Apple έπειτα από καταγγελία του Spotify το 2019 και διαπίστωσε ότι ο αμερικανικός κολοσσός εφάρμοσε περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών, που τους εμπόδιζαν να ενημερώνουν τους χρήστες iPhone και iPad για τις εναλλακτικές και φθηνότερες υπηρεσίες συνδρομής μουσικής που είναι διαθέσιμες εκτός του App Store.

Η Apple απαγόρευσε επίσης στους προγραμματιστές εφαρμογών ροής μουσικής να παρέχουν οποιεσδήποτε οδηγίες σχετικά με το πώς οι χρήστες θα μπορούσαν να εγγραφούν σε αυτές τις φθηνότερες εφαρμογές, ισχυρίστηκε η Επιτροπή.

Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ σε εταιρεία τεχνολογίας.

Η συμπεριφορά της Apple διήρκεσε σχεδόν 10 χρόνια, σύμφωνα με την Επιτροπή, και «μπορεί να οδήγησε πολλούς χρήστες του iOS να πληρώνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές για τις συνδρομές ροής μουσικής, λόγω της υψηλής προμήθειας που επέβαλε η Apple στους προγραμματιστές και η οποία μεταβιβάστηκε στους καταναλωτές με τη μορφή υψηλότερων τιμών συνδρομής για την ίδια υπηρεσία στο Apple App Store».

Με πληροφορίες από CNBC