Διεθνή

Βαλτιμόρη: Σκηνές χάους από την κατάρρευση της γέφυρας - Διασώθηκαν 2, ψάχνουν αγνοούμενους στο νερό

Βαλτιμόρη: Σκηνές χάους από την κατάρρευση της γέφυρας - Διασώθηκαν 2, ψάχνουν αγνοούμενους στο νερό Φωτογραφία: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για αγνοούμενους στο νερό μετ΄ά την κατάρρευση της γέφυρας στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ ψάχνουν τα σωστικά συνεργεία.

Σε τεχνικό πρόβλημα του φορτηγού πλοίου ίσως να οφείλεται η πρόσκρουση του στη γέφυρα Key Bridge στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το οποίο έλαβε χώρα στις 1:35 τα ξημερώματα τοπικής ώρας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία έχουν ήδη διασωθεί δυο άνθρωποι με τον έναν να είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 7.

Στα πρώτα συγκλονιστικά βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, δείχνουν το φορτηγό πλοίο να προσκρούει σε μία από τις κολώνες της -2,5 χιλιομέτρων- γέφυρας η οποία σε δευτερόλεπτα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

{https://x.com/MetinSmn/status/1772521348784386094?s=20}

Πολλά αυτοκίνητα και άνθρωποι έχουν καταλήξει στο ποτάμι ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους.

Τα μέλη του πληρώματος του πληρώματος είναι σώα και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ ΓΕΦΥΡΑ

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία».

«Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό», υπογράμμισε.

O επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, ο Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

Η ανακοίνωση της εταιρίας για την πρόσκρουση του φορτηγού - πλοίου

Η εταιρεία Synergy Marine Group ανακοίνωσε ότι το φορτηγό πλοίο της Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ.

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει ένα πλοίο να προσκρούσει σε πυλώνα της γέφυρας και στη συνέχεια μεγάλο μέρος της να καταρρέει και να πέφτει στον ποταμό Πατάπσκο.

Η Francis Scott Key Bridge, η μεγαλύτερη στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ. και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.