Διεθνή

Παραλίγο νέα τραγωδία «αλά» Βαλτιμόρη στην Νέα Υόρκη

Παραλίγο νέα τραγωδία «αλά» Βαλτιμόρη στην Νέα Υόρκη
Κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως, πριν συμβεί και δεύτερη τραγωδία, σαν αυτή στη Βαλτιμόρη.

Ένα άλλο τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχασε την ισχύ του κοντά σε μια γέφυρα, σε ένα περιστατικό που θυμίζει αυτό που οδήγησε στην καταστροφή της Key Bridge της Βαλτιμόρης τον περασμένο μήνα.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το πλοίο «APL Qingdao», βάρους 89.000 τόνων και μήκους 1.100 ποδιών, αγκυροβολημένο κοντά στη γέφυρα Verrazano-Narrows της Νέας Υόρκης. Το πλοίο πλέον πλέον καθ' οδόν για να ολοκληρώσει το ταξίδι του, αλλά το περιστατικό αυτό έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη φονική κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη.

Η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «παρουσίασε απώλεια πρόωσης» το βράδυ της Παρασκευής καθώς διέσχιζε μια υδάτινη οδό στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Τρία ρυμουλκά συνόδευαν το πλοίο, κάτι που αποτελεί συνήθη διαδικασία για μεγάλα πλοία που κατευθύνονται στον Ατλαντικό. Τα ρυμουλκά κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το πλοίο μέχρι να ανακτήσει την πρόωση.

Οι αρχές σημείωσαν ότι ακόμη και αν το πλοίο είχε πλησιάσει τη γέφυρα, ο σχεδιασμός της- με προστατευτικές βραχονησίδες που έχουν κατασκευαστεί γύρω από τους στύλους της - πιθανότατα θα είχε αποτρέψει μια επανάληψη της 26ης Μαρτίου στη Βαλτιμόρη.