Διεθνή

Ρότζερ, ο σταρ της Ταϊβάν: Το λαμπραντόρ που απέτυχε στην Αστυνομία και διαπρέπει στους σεισμούς

Ρότζερ, ο σταρ της Ταϊβάν: Το λαμπραντόρ που απέτυχε στην Αστυνομία και διαπρέπει στους σεισμούς Φωτογραφία: Kaohsiung Fire Department
Η αποτυχημενή καριέρα τού Ρότζερ ως ανιχνευτής ναρκωτικών τον «έφερε» στον σεισμό στην Ταϊβάν

Ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ που απέτυχε να γίνει σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών, επειδή ήταν υπερβολικά φιλικός και παιχνιδιάρης, κέρδισε την αγάπη όλων στην Ταϊβάν, όπου συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων ανρθώπων από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας.

Οι σκύλοι διάσωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό ανθρώπων, ζωντανών ή νεκρών, έπειτα από σεισμούς και δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις των Αρχών στην Ταϊβάν.

Ο σεισμός που έπληξε την ανατολική ακτή του νησιού, ο ισχυρότερος στην Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, προκάλεσε θανατηφόρες κατολισθήσεις σε ένα εθνικό πάρκο και μερική κατάρρευση κτιρίων.

Ο Ρότζερ, 8 ετών, ήταν μεταξύ των σκύλων που τέθηκαν σε αποστολή, βοηθώντας στον εντοπισμό της σορού ενός από τους 13 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τον σεισμό, σύμφωνα με τις αρχές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο Ρότζερ εντόπισε μία αγνοούμενη 21χρονη γυναίκα, σύμφωνα με το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν (CNA).

roger2

Αν και άλλα σκυλιά συνέδραμαν στις επιχειρήσεις, ο Ρότζερ κέρδισε τις εντυπώσεις και την αγάπη των κατοίκων του νησιού, εν μέρει λόγω της... αποτυχημένης πρώτης καριέρας του.

Απλά... ήθελε να παίξει

Ο Ρότζερ γεννήθηκε σε ένα κέντρο εκπαίδευσης για σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών. Όμως η αγάπη του για τη διασκέδαση, το φαγητό και τους ανθρώπους ηταν τόσο μεγάλη που αγνοούσε τις εντολές των εκπαιδευτών του, ανέφερε το CNA.

Η συμπεριφορά του είχε ως αποτέλεσμα να αποτύχει ως... ντετέκτιβ ναρκωτικών.

roger3

Ωστόσο, η πληθωρική προσωπικότητά του και η ευφυΐα του τον έφεραν υποψήφιο για σκύλο διάσωσης και όπως αποδείχτηκε, αυτή ήταν η καριέρα που του ταίριαζε...

Ο Ρότζερ είναι πλέον κάτι σαν... βετεράνος των σεισμών. Το CNA ανέφερε ότι έχει λάβει μέρος σε επτά επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Με πληροφορίες από CNN