Διεθνή

Σκηνές χάους στο κοινοβούλιο της Γεωργίας

Σκηνές χάους στο κοινοβούλιο της Γεωργίας Φωτογραφία: Χ
Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης γρονθοκόπησε αντίπαλό του κατα τη συζήτηση νομοσχεδίου, μέσα στο κοινοβο΄ύλιο της Γεωργίας.

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου στη Γεωργία, κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για ξένους πράκτορες.
Το περιστατικό συνέβη όταν στο βήμα βρισκόταν ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γεωργία, Mamuka Mdinaradze. Τότε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, του κόμματος των Πολιτών, Alexander Elisashvili, έτρεξε κατά πάνω του και τον γρονθοκόπησε.

Χωρίς καμία προειδοποίηση ο Elisashvili τον πλησίασε, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, και τον χτύπησε στο κεφάλι. Ακολούθησαν σκηνές χάους μέσα στο κοινοβούλιο καθώς η ένταση κλιμακώθηκε με άλλα μέλη του κοινοβουλίου να συμμετέχουν στον καβγά,.

Το περιστατικό οδήγησε στην αναβολή της συζήτησης ενώ επενέβη η ασφάλεια για να απομακρύνει τον Elisashvili από το κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα έξω από το κοινοβούλιο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά του νομοσχεδίου,

Το νομοσχέδιο έχει δεχθεί σκληρή κριτική και από τη Δύση, καθώς προβλέπει ότι θα απαιτούν από οργανισμούς που λαμβάνουν κεφάλαια από το εξωτερικό να καταχωρούνται ως ξένοι πράκτορες διαφορετικά θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμα. Αυτή η κίνηση έρχεται σχεδόν έναν χρόνο μετά από αντίστοιχες διαδηλώσεις που οδήγησαν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

{https://twitter.com/TheInsiderPaper/status/1779828326716100790}