Διεθνή

Εστιατόριο προσφέρει δωρέαν κρασί σε όποιον αφήσει στην άκρη το κινητό του

Εστιατόριο προσφέρει δωρέαν κρασί σε όποιον αφήσει στην άκρη το κινητό του Φωτογραφία: UNSPLASH
«Το 90% των πελατών επιλέγουν να αφήσουν κατά μέρος το κινητό τους τηλέφωνο με αντάλλαγμα ένα μπουκάλι κρασί» λέει ο ιδιοκτήτης.

Ιταλικό εστιατόριο προσφέρει ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί σε πελάτες που αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα την ώρα που γευματίζουν.

Ο Angelo Lella, ιδιοκτήτης του Al Condominio, ενός εστιατορίου που άνοιξε στη βόρεια πόλη της Βερόνα τον Μάρτιο, είπε ότι στόχος του είναι να ενθαρρύνει τους πελάτες να συνομιλούν μεταξύ τους αντί να κοιτάζουν συνεχώς τα κινητά τους τηλέφωνα τους.

«Θέλαμε να ανοίξουμε ένα εστιατόριο, που θα ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα» είπε. «Επομένως, επιλέξαμε αυτό. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να απαρνηθούν την τεχνολογία απολαμβάνοντας μια ευχάριστη στιγμή μεταξύ τους» είπε. Πρόσθεσε ακόμα, ότι «Η τεχνολογία γίνεται πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι σαν ναρκωτικό. Έτσι, εδώ έχουν την ευκαιρία να αφήσουν το κινητό τους τηλέφωνο στην άκρη και να πιουν λίγο καλό κρασί».

Οι πελάτες του εστιατορίου θα έχουν την επιλογή να αφήσουν στην άκρη το τηλέφωνό τους, το οποίο θα τοποθετείται στο δικό τους, προσωπικό κουτί με κλειδαριά, στην είσοδο του εστιατορίου.

Στη συνέχεια θα δείχνουν το κλειδί τους στον σερβιτόρο, ο οποίος θα τους προσφέρει το δωρεάν κρασί. Οι πελάτες μπορούν επίσης να γράψουν κριτική για το γεύμα τους στο κουτί τους. Όσοι αφήσουν την καλύτερη κριτική θα απολαύσουν ένα δωρεάν γεύμα στην επόμενη επίσκεψή τους.

«Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική», είπε ο ιδιοκτήτης. «Το 90% των πελατών επιλέγουν να αφήσουν κατά μέρος το κινητό τους τηλέφωνο με αντάλλαγμα ένα μπουκάλι κρασί. Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να αγκαλιάζουν αυτή την πρωτοβουλία και να μιλούν μεταξύ τους αντί να «χαζεύουν» φωτογραφίες ή να απαντούν σε μηνύματα στο τηλέφωνό τους».

Το Al Condominio θεωρείται το πρώτο εστιατόριο στην περιοχή που υιοθετεί αυτή την πρωτοβουλία. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στην Ιταλία, όπως το Separè 1968, ένα εστιατόριο στη Marina di Cecina της Τοσκάνης, το οποίο προσφέρει κουπόνια σε πελάτες που αφήνουν στην άκρη τα κινητά τους.