Διεθνή

Το Netflix ετοιμάζεται να λανσάρει δωρεάν πακέτο

Το Netflix ετοιμάζεται να λανσάρει δωρεάν πακέτο Φωτογραφία: pexels/John-Mark Smith
Το Bloomberg αναφέρει ότι η το Netflix εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα που θα υποστηρίζεται πλήρως μέσω διαφήμισης.

Το Netflix πειραματίστηκε με μια δωρεάν υπηρεσία που βασίζεται σε διαφημίσεις για κινητές συσκευές στην Κένυα το 2021, αλλά αυτό το πείραμα τελείωσε το 2023.

Ωστόσο το Netflix σκέφτεται να ξεκινήσει μια δωρεάν υπηρεσία σε μεγαλύτερες αγορές όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Η συνδρομητική υπηρεσία δεν σκοπεύει πάντως να παρέχει δωρεάν πρόγραμμα στις ΗΠΑ.

Η κυκλοφορία μιας δωρεάν υπηρεσίας θα μπορούσε να επιτρέψει σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την εύκολη πρόσβαση στον αυξανόμενο αριθμό πρωτότυπων σειρών και ταινιών του Netflix.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι ενώ το Netflix είναι το δεύτερο μέσο μετά το Google YouTube παγκοσμίως, βρίσκεται μόλις στη 10η θέση όσον αφορά τη δημιουργία εσόδων από τη διαφήμιση.

Ωστόσο, το Netflix  προσπαθεί να αυξήσει τους αριθμούς εσόδων από διαφημίσεις, καθώς το πρόγραμμα που βασίζεται σε διαφημίσεις είναι πολύ φθηνότερο σε σύγκριση με τα προγράμματα χωρίς διαφημίσεις που έχει αυτή τη στιγμή η υπηρεσία.

Τον Μάιο, το Netflix δήλωσε ότι 40 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες παρακολουθούν την υπηρεσία μέσω ενός προγράμματος που βασίζεται σε διαφημίσεις.

Το ποσοστό αυτό είναι αρκετά υψηλότερο σε σχέση με τους 5 εκατ. χρήστες πριν από έναν χρόνο.

Αυτήν τη στιγμή, η μόνη πλατφόρμα παρακολούθησης ταινιών και σειρών που δεν προσφέρει προγράμματα που βασίζονται σε διαφημίσεις είναι το Apple TV + και ακόμη και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν συνεχιστεί αυτή η τάση.