Διεθνή

Απάτη 1 εκατομμυρίου λιρών με εισιτήρια για συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ

Απάτη 1 εκατομμυρίου λιρών με εισιτήρια για συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η περιοδεία του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και η απάτη του 1 εκατομμμυρίου λιρών που άφησε fans της Σουίφτ στα κρύα του λουτρού

Θύματα απάτης έχουν πέσει εκατοντάδες Βρετανοί fans της Αμερικανίδας τραγουδίαστριας Τέιλορ Σουίφτ, καθώς απατεώνες φαίνεται να απέσπασαν συνολικά ένα εκατομμύριο λίρες από πώληση μαϊμού εισιτηρίων για την περιοδεία Eras.

Σύμφωνα με το SkyNews, περισσότεροι από 600 πελάτες της Lloyds Banking Group έχουν αναφέρει ότι έχουν πέσει θύματα απάτης από τον Ιούλιο του 2023, όταν ξεκίνησε η πώληση των εισιτηρίων για την περιοδεία.

Η Τράπεζα εκτιμά ότι κάθε θύμα έχασε κατά μέσο όρο 332 λίρες, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσό έφθασε τις 1.000 λίρες.

Με τα στοιχεία να βασίζονται αποκλειστικά στα στοιχεία πελατών της, η Lloyds εκτιμά ότι είναι πιθανό να υπήρξαν τουλάχιστον 3.000 θύματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και να «χάθηκαν» περισσότερα από 1 εκατ. λίρες.

Οι fans ηλικίας 25 έως 34 ετών που προσπαθούν να αγοράσουν sold-out εισιτήρια είναι πιο πιθανό να γίνουν στόχος, με πολλές απάτες να προέρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποίησε η Lloyds.

Οι fans των Coldplay, της Beyonce και του Harry Styles έγιναν επίσης στόχος απάτης το περασμένο καλοκαίρι, πρόσθεσε.

Το «φαινόμενο» Τέιλορ Σουίφτ

Η περιοδεία Eras της Σουίφτ, που σπάει ρεκόρ, πρόκειται να συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια (813 εκατομμύρια λίρες), σύμφωνα με δημοσιεύματα, με τα εισιτήρια για τις συναυλίες να εξαντλούνται αμέσως μόλις άρχισαν να πωλούνται.

Μέχρι να τελειώσει τον Δεκέμβριο η περιοδεία, η τραγουδίστρια θα έχει δώσει περισσότερες από 150 συναυλίες σε πέντε ηπείρους.