Διεθνή

Εφοδος αστυνομίας στο πανεπιστήμιο UCLA - Κρότου λάμψης και συλλήψεις

Εφοδος αστυνομίας στο πανεπιστήμιο UCLA - Κρότου λάμψης και συλλήψεις Φωτογραφία: EPA/ALLISON DINNER
Οι διαδηλωτές φοιτητές κρατούσαν ομπρέλες σαν ασπίδες, απέναντι σε δεκάδες αστυνομικούς

Εφοδο στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες (UCLA) πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, που χρησιμοποιούν κρότου λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες, προκειμένου να απομακρύνουν τους φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων.

Η αστυνομία απομάκρυνε τα οδοφράγματα και άρχισε να διαλύει τον καταυλισμό φιλοπαλαιστινιακών διαδηλωτών στην πανεπιστημιούπολη UCLA, αφού εκατοντάδες διαδηλωτές δεν υπάκουσαν στις εντολές της αστυνομίας να αποχωρήσουν, περίπου 24 ώρες μετά την επίθεση αντιδιαδηλωτών σε χώρο του πανεπιστημίου.

Όπως μετέδιδε το Reuters, επικαλούμενο δημοσιεύσεις της φοιτητικής εφημερίδας Daily Bruin του UCLA, ομάδα υποστηρικτών του Ισραήλ επιχείρησε με ξύλα και κοντάρια να διαλύσει την κατάληψη.

Η έφοδος έρχεται έπειτα από τις προειδοποιήσεις - μέσω μεγαφώνων - των αστυνομικών για συλλήψεις. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πανεπιστημιούπολη, τόσο μέσα σε έναν οχυρωμένο καταυλισμό σκηνών όσο και έξω από αυτόν, σε ένδειξη συμπαράστασης.

{https://x.com/ChaudharyParvez/status/1785996111175639375}

Η αστυνομία διέλυσε μεθοδικά το οδόφραγμα του καταυλισμού - φτιαγμένο από παλέτες, μεταλλικούς φράχτες και κάδους σκουπιδιών και προχώρησε προς τις σκηνές διαδηλωτών, τις οποίες κατέστρεψε.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ομπρέλες σαν ασπίδες, απέναντι σε δεκάδες αστυνομικούς.

{https://x.com/WarWatchs/status/1785992083225907517}

Οι δυνατοί κρότοι που ακούστηκαν στην περιοχή πιθανόν προέρχονται τόσο από κρότου λάμψης που ρίχνουν οι αστυνομικοί (μαζί με σφαίρες καουτσούκ) όσο και από πυροτεχνήματα που πετούν οι διαδηλωτές.

{https://x.com/storylineglobal/status/1785992660291092750}

Συλλήψεις και κρότου λάμψης

Ένας διαδηλωτής δήλωσε στο BBC ότι η αστυνομία άρχισε να «συλλαμβάνει ανθρώπους στην είσοδο του καταυλισμού».

Εικόνες του Reuters έδειχναν περίπου έξι διαδηλωτές στο UCLA που ήταν υπό κράτηση, γονατισμένοι στο έδαφος και με δεμένα τα χέρια.

{https://x.com/NTV_Dunya/status/1785996002589065642}

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες και ομπρέλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν την προέλαση των αστυνομικών, ενώ φώναζαν «σπρώξτε τους πίσω» και αναβόσβηναν φώτα στα μάτια των αστυνομικών.

Άλλοι, στην απέναντι πλευρά του καταυλισμού, τα παράτησαν γρήγορα και εθεάθησαν να απομακρύνονται με τα χέρια πάνω από το κεφάλι τους υπό αστυνομική συνοδεία, προσθέτει το Reuters.

LIVE εικόνα:

{https://www.youtube.com/watch?v=BCNsuG8cu1A}

Αστυνομικός σημαδεύει γυναίκα στο πρόσωπο

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται αστυνομικός να σημαδεύει στο πρόσωπο γυναίκα διαδηλώτρια, η οποία είναι σκυμμένη και προσπαθεί να προστατεύσει το πρόσωπό της.

{https://x.com/MrOlmos/status/1785998997876084810}