Διεθνή

Γάζα: Οι IDF εντόπισαν το πτώμα της Σάνι Λουκ και άλλων δύο ομήρων

Γάζα: Οι IDF εντόπισαν το πτώμα της Σάνι Λουκ και άλλων δύο ομήρων Φωτογραφία: Χ
Τρεις από τους ομήρους που είχε πάρει η Χαμάς από το φεστιβάλ Supernova.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν στη Γάζα τα πτώματα τριών ομήρων που είχε πάρει η Χαμάς, ανάμεσά τους και εκείνο της Σάνι Λουκ.

Πρόκειται για τρεις από τους ομήρους που πήρε η Χαμάς κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επίθεσης που εξαπέλυσε στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιε Χαγκάρι, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακτήθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας τα πτώματα των Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, που είχαν απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Supernova, το οποίο αιματοκύλισαν οι ένοπλοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον στρατό, οι τρεις έτρεξαν για να ξεφύγουν, αλλά δολοφονήθηκαν από μέλη της Χαμάς, που στη συνέχεια πήραν τα πτώματά τους στη Γάζα. Η ανάκτηση των πτωμάτων έγινε με κοινή επιχείρηση της Σιν Μπετ και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε για να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους μας», τονίζεται σε ανάρτηση των IDF στο Twitter. 

{https://x.com/IDF/status/1791497077022683374}

Ποια ήταν η Σάνι Λουκ

Η Γερμανο-ισραηλινή Σάνι Λουκ ήταν στο φεστιβάλ Supernova όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση σε διάφορα σημεία στο Ισραήλ. Στο φεστιβάλ δολοφονήθηκαν συνολικά 260 άνθρωποι, ενώ πολλοί απήχθησαν.

Τα πλάνα με τη Σάνι Λουκ που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μετά την επίθεση της Χαμάς ήταν ενδεικτικά της φρίκης που έζησαν τα θύματα. Σε ένα βίντεο, το ημίγυμνο σώμα της tattoo artist ήταν πεταμένο σε ένα φορτηγάκι, στη Γάζα.

Υπήρχαν αμφιβολίες για το αν είχε καταφέρει να επιζήσει από τα βαριά τραύματά της. Οι ισραηλινές αρχές από την αρχή θεωρούσαν ότι η Σάνι Λουκ ήταν νεκρή.

Ο σύντροφός της, ο Μεξικανός Οριόν Ερνάντεζ Ράντουξ επίσης εκτιμάται ότι απήχθη από τη Χαμάς κατά την επίθεση στο φεστιβάλ μουσικής.

NETWORK