Διεθνή

Πέθανε η Kabosu, το διάσημο σκυλί που έγινε meme, κρυπτονόμισμα και logo του Twitter

Πέθανε η Kabosu, το διάσημο σκυλί που έγινε meme, κρυπτονόμισμα και logo του Twitter
Η Kabosu έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα στο διαδίκτυο όταν το 2010 μια φωτογραφία της έγινε viral σε Reddit, Tumblr και 4Chan!

Η Kabosu, η θρυλική σκυλίτσα που κατέκλυσε το διαδίκτυο, έγινε meme και σήμα κατατεθέν του «Dogecoin» πέθανε σε ηλικία 18 ετών.

«Μήνυμα για όσους αγαπάτε την Καμπόσου. Το πρωινό της 24ης Μαΐου, πέρασε τη γέφυρα με το ουράνιο τόξο. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και την αγάπη που λάβαμε όλα αυτά τα χρόνια», έγραψε η κηδεμόνας της, Ατσούκο Σάτο, σε ανάρτηση στο instagram.

«Έφυγε ειρηνικά, χωρίς να υποφέρει, σαν να κοιμήθηκε για πάντα την ώρα που τη χάιδευα. Σας ευχαριστώ όλους που αγαπούσατε την Kabosu όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι υπήρξε το πιο ευτυχισμένο σκυλάκι στον κόσμο. Αυτό με κάνει και εμένα τον πιο ευτυχή κηδεμόνα του πλανήτη».

{https://www.instagram.com/p/C7V89iQpFLf/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Σημειώνεται πως το ζωάκι - ράτσας Shiba Inu - το τελευταίο διάστημα υπέφερε από λευχαιμία και προβλήματα στο συκώτι.

Η Ατσούκο Σάτο, δασκάλα στην Ιαπωνία, υιοθέτησε την Kabosu το 2008 από ένα καταφύγιο. Δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα γινόταν σταρ στο διαδίκτυο όταν μία φωτογραφία της κατέκλυσε τους λογαριασμούς στο Reddit και το Tumblr το 2010.

Σύντομα οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να κάνουν photoshop το πρόσωπο της Kabosu πάνω σε ο,τιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς, ενώ το meme αργότερα υιοθετήθηκε ακόμη κι από μάρκες όπως η Oreo ή το μετρό της Στοκχόλμης. H Kabosu ενέπνευσε ακόμη και τη δημιουργία του εναλλακτικού κρυπτονομίσματος Dogecoin το 2013 - ως μια γλαφυρή απάντηση στο Bitcoin.

Ο Έλον Μασκ είναι από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του Dogecoin, ενώ το κρυπτονόμισμα έχει γίνει χορηγός της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Watford, με το πρόσωπο της Kabosu να τυπώνεται σε φανέλες της.

Σημειώνεταο πως τον περασμένο Απρίλιο, ο Έλον Μασκ άλλαξε για λίγο το λογότυπο του Twitter/X με μια εικόνα της Kabosu – προκαλώντας την εκτόξευση της τιμής του κρυπτονομίσματος στα ύψη.