Τεχνολογία

Διχάζει τους χρήστες του «Χ» η ριζική αλλαγή που φέρνει ο Έλον Μάσκ

Διχάζει τους χρήστες του «Χ» η ριζική αλλαγή που φέρνει ο Έλον Μάσκ
Μια νέα μεγάλη αλλαγή στο X (πρώην Twitter ) αποφάσισε να φέρει το «μεγάλο αφεντικό» Έλον Μασκ.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο Χ πρόκειται να αρχίσει να κρύβει όλα τα likes σε αναρτήσεις.

Αυτό θα «επιτρέψει στους ανθρώπους να κάνουν like στις αναρτήσεις χωρίς να δέχονται επίθεση για τον λόγο που έκανα like», σύμφωνα με τον Μασκ.

Η κίνηση αυτή έχει σκοπό την προστασία της δημόσιας εικόνας των ανθρώπων, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είναι όλοι οι χρήστες χαρούμενοι με την αλλαγή καθώς όπως αναφέρουν από τότε που ο Μασκ ανέλαβε το twitter η κατάσταση της πλατφόρμας πάει προς το χειρότερο.

«Είναι σημαντικό να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να κάνουν like σε αναρτήσεις χωρίς να δέχονται επίθεση επειδή το κάνουν» ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτηση του στο Χ, απαντώντας σε ερώτηση ενός χρήστη της πλατφόρμας.

Ο Independent σημειώνει πως τον Μάιο ο διευθυντής μηχανικής του X, Χαοφέι Γουάνγκ, δήλωσε ότι η αλλαγή έρχεται για να βοηθήσει τους χρήστες του ιστότοπου να «προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα τους» και ότι ορισμένοι χρήστες δεν ήταν πρόθυμοι να κάνουν like σε συγκεκριμένο περιεχόμενο στον ιστότοπο από φόβο αντιποίνων.

Σύντομα λοιπόν θα μπορείτε να κάνετε like χωρίς να ανησυχείτε για το ποιος μπορεί να το δει.

Από τότε που ο Μασκ ανέλαβε το Twitter -όπως ήταν τότε γνωστό- στα τέλη του 2022, έχει χαλαρώσει τον έλεγχο του περιεχομένου στον ιστότοπο και έχει επιτρέψει πιο αμφιλεγόμενο υλικό στην πλατφόρμα, στο πλαίσιο της υποστήριξής του για «απόλυτη ελευθερία του λόγου».