Διεθνή

Σάλος με τις σεξιστικές δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου: «Οι γκέι μπορεί να έχουν διπλή ζωή»

Σάλος με τις σεξιστικές δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου: «Οι γκέι μπορεί να έχουν διπλή ζωή»
Σάλος με τις αποκαλύψεις για τον Πάπα Φραγκίσκο που είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να υιοθετήσει έναν πιο συμπεριληπτικό λόγο στις δημόσιες τοποθετήσεις του για τους ΛΟΑΤΚΙ

Ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε κλειστή σύσκεψη στη Ρώμη με επισκόπους και φέρεται να υποστήριξε πως υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων στους κόλπους της Εκκλησίας και «δεν χρειαζόμαστε άλλους».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν ιταλικά ΜΜΕ, ο 87χρονος ανέφερε πως αν και είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, «είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή».

Χρησιμοποίησε παράλληλα τον σεξιστικό όρο «frociaggine» λέγοντας πως εντός της εκκλησίας υπάρχει ήδη «αρκετή παρουσία και δεν χρειαζόμαστε άλλους».

Επικαλούμενες επισκόπους που δεν ήθελαν να ονοματιστούν, η La Repubblica και η Corriere della Sera μετέδωσαν πως ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίσε τον όρο δίκην αστείου αλλά πως όσοι ήταν παρόντες ένιωσαν έκπληξη και σύγχυση από τη χρήση της λέξης αυτής. «Ο Ποντίφικας ενδεχομένως να μην γνώριζε ότι ο όρος που χρησιμοποίησε ήταν υβριστικός» υποστήριξε ένας εκ των επισκόπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνάντηση τον περασμένο Νοέμβριο αποφασίστηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες μπορούν να γίνουν δεκτοί σε ιερατικές σχολές αρκεί να μην έχουν σεξουαλική ζωή αλλά αυτή η απόφαση μπλοκαρίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο.