Διεθνή

Τζέιμς Ντιν: Στα «σκαριά» βιογραφική ταινία για την ομοφυλοφιλική σχέση του στο κολέγιο

Τζέιμς Ντιν: Στα «σκαριά» βιογραφική ταινία για την ομοφυλοφιλική σχέση του στο κολέγιο Φωτογραφία: IMDB
Το σενάριο βασίζεται στα ομώνυμα απομνημονεύματα του William Bast από το 2006 για τη σχέση του με τον Τζέιμς Ντιν.

Μία βιογραφική ταινία που θα εξερευνά την προσωπική ζωή του Τζέιμς Ντιν αλλά και την φερόμενη ομοφυλοφιλική σχέση που είχε στο κολέγιο είναι έτοιμη να ξεκινήσει γυρίσματα.

Ο τίτλος της βιογραφικής ταινίας θα είναι «Surviving James Dean» και το σενάριο βασίζεται στα ομώνυμα απομνημονεύματα του William Bast από το 2006. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Guy Guido, ο οποίος υπογράφει και το διασκευασμένο σενάριο.

Το βιβλίο του Bast περιγράφει τη σχέση του με τον θρύλο του σινεμά. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν ενώ σπούδαζαν υποκριτική στο Λος Άντζελες στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Έγιναν φίλοι και συγκάτοικοι, και τελικά ξεκίνησαν μία ερωτική σχέση. Όπως αναφέρει ο Bast συμφώνησαν να κρατήσουν τη σχέση τους κρυφή για να μην βλάψει η υπόθεση αυτή την καριέρα του Τζέιμς Ντιν.

Ο Τζέιμς Ντιν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955. Ήταν 24 ετών αλλά είχε προλάβει να γίνει θρύλος. Είχε κάνει τρεις ταινίες, μία εκ των οποίων το «Επαναστάτης χωρίς αιτία», που κυκλοφόρησε μεταγενέστερα.

Ο Guido εξέδωσε δήλωση για το ενδιαφέρον που του προκάλεσε η υπόθεση.

«Είμαι φαν και ιστορικός αναλυτής του Τζέιμς Ντιν από όταν ήμουν 18 ετών, οπότε γνώριζα για τον φίλο του τον Willie, ακόμα και όταν οι πληροφορίες για τη σχέση τους αποκρύφτηκαν από την «μηχανή» του Χόλιγουντ.

Ως σκηνοθέτης, μου αρέσει να αφηγούμαι την ιστορία της ζωής μιας διασημότητας στην ενηλικίωση της. Ως γκέι, με τράβηξε ιδιαίτερα η μοναδική ιστορία του Bast».
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι επιλογές για το κάστινγκ της ταινίας, αλλά ο Guido έχει εκφράσει την προτίμησή του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Έχω εμμονή με το να έχω το σωστό βλέμμα όταν πρόκειται να κάνω κάστινγκ και να σκηνοθετήσω μια ταινία για ένα διάσημο πρόσωπο», είπε στο Hollywood Reporter. «Θέλω οι άνθρωποι να νιώθουν σαν να βλέπουν τον πραγματικό Τζέιμς Ντιν στην οθόνη».