Διεθνή

Οι Χούθι λένε ότι επιτέθηκαν σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ - Ο κυβερνήτης τους τρολάρει

Οι Χούθι λένε ότι επιτέθηκαν σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ - Ο κυβερνήτης τους τρολάρει Φωτογραφία: FACEBOOK
Οι χαλαρές αναρτήσεις του κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μια έμμεση απάντηση στον ισχυρισμό των Χούθι.

Οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα. Λίγες ώρες αργότερα, ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου φάνηκε να τους τρολάρει.

Στη μία ανάρτηση που έκανε ο Chowdah Hill, «πρωταγωνιστεί» ένας σκύλος- ο καπετάνιος Demo- που απολαμβάνει χάδια. «Μπήκα στον φούρνο γιατί μύρισα κάτι ενδιαφέρον», γράφει στη δεύτερη ανάρτησή του και δημοσιεύει ταψιά με γλυκά.

{https://x.com/ChowdahHill/status/1796526689360732206}

{https://x.com/ChowdahHill/status/1796571065902346580}

Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, ως απάντηση στα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη. Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας δήλωσε στο Reuters ότι δεν γνωρίζουν κάτι για επίθεση στο «Eisenhower».

Ο αμερικανικός και ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσαν ότι έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούθι στην Υεμένη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ανταρτών, Γιαχία Σάρι, από αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 41, ανάμεσά τους άμαχοι.

Οι επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο «της νόμιμης άμυνας απέναντι στη μόνιμη απειλή που αντιπροσωπεύουν οι Χούθι», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ.