Πολιτική

Κασσελάκης προς Τσίπρα: Πρέπει να είμαστε διαφανείς

Κασσελάκης προς Τσίπρα: Πρέπει να είμαστε διαφανείς Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Το μήνυμα Κασσελάκη προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν.

«Πρέπει όλοι να είμαστε διαφανείς», διεμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ προκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι η βάση διαφωνεί με τον πρόεδρο, να κινήσουν τις διαδικασίες για να το αποδείξουν.

Σε δηλώσεις που έκανε στο STAR, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι πίσω από τα σενάρια για «συγκόλληση» με το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πίσω από τα σενάρια. Θεωρώ ότι όντως υπάρχει ένα μήνυμα για συνεργασία. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να είμαστε κυβερνητική παράταξη αυτόνομη», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι τον υπονομεύει ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Πρέπει όλοι να είμαστε διαφανείς. Προσωπικά είμαι διαφανής και λέω ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και τον πρώτο ρόλο σε οποιαδήποτε συνεννόηση και να είναι η ηγεσία του μελλοντικού σχήματος. Όλοι οι βουλευτές και όλα τα στελέχη πρέπει να μπορούν να πουν αυτό. Μηδενός εξαιρουμένου.

Σε ό,τι αφορά στις διαφωνίες εντός του κόμματος, δήλωσε: «Κανείς δεν θέτει εαυτόν εκτός οργάνων επειδή λέει μια άποψη. Από την άλλη υπάρχει μια κοινωνική και κομματική ανάγκη εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού. Αυτή την ανάγκη την υπηρετεί ένας πρόεδρος που εξελέγη μ’ αυτό το μήνυμα. Εάν θεωρεί κάποιο στέλεχος ότι η βάση έχει άλλη άποψη μπορεί να κινήσει διαδικασίες για να το αποδείξει».

Τέλος, σε σχέση με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Θα συζητήσουμε με την οικονομική επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πάρουμε άδεια από κανέναν για να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας».