Διεθνή

Το επιβεβαίωσε ο Μελ Γκίμπσον - Το «Φονικό Όπλο 5» είναι στα σκαριά

Το επιβεβαίωσε ο Μελ Γκίμπσον - Το «Φονικό Όπλο 5» είναι στα σκαριά Φωτογραφία: IMDB
«Θα σκηνοθετήσω την πέμπτη ταινία της σειράς Φονικό Όπλο» είπε ο Μελ Γκίμπσον σε podcast.

Σύμφωνα με τον Μελ Γκίμπσον το σίκουελ του θρυλικού franchise «Φονικό Όπλο» μπορεί να συζητιέται εδώ και χρόνια αλλά θα γίνει.

Το 2020, ο παραγωγός Νταν Λιν επιβεβαίωσε ότι η πέμπτη ταινία του franchise ήταν στα σκαριά με το αρχικό καστ, τον Μελ Γκίμπσον και τον Ντάνι Γκλόβερ να επιστρέφουν μαζί με τον σκηνοθέτη του Ρίτσαρντ Ντόνερ. Αργότερα την ίδια χρονιά, ο Ντόνερ επιβεβαίωσε ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία ταινία του franchise.

Όμως ο Ντόνερ πέθανε τον Ιούλιο του 2021 σε ηλικία 91 ετών και έτσι η ταινία μπήκε σε αναμονή. Τον Νοέμβριο του 2021 ο Μελ Γκίμπσον επανήλθε στο θέμα και είπε ότι η ταινία θα γινόταν προς τιμήν του Ντόνερ. Από τότε, ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί στην ταινία.

Μέχρι τώρα. Ο Μελ Γκίμπσον μιλώντας στο podcast Inspire Me, είπε ότι η ταινία είναι ακόμα στα σκαριά και θα τη σκηνοθετήσει εκείνος. «Θα σκηνοθετήσω την πέμπτη ταινία της σειράς Φονικό Όπλο. Ο Ρίτσαρντ Ντόνερ, που έκανε τα άλλα τέσσερα, δυστυχώς πέθανε και ήταν καλός φίλος. Κάπως μου ανέθεσε να μεταφέρω αυτό το φορτίο, οπότε θα είναι τιμή για εμένα να το κάνω αυτό» είπε ο Γκίμπσον.
Αποκάλυψε ακόμα ότι ο Ντόνερ είχε προχωρήσει με το σενάριο της ταινίας και ότι η ομάδα του το κράτησε αυτό ως επί το πλείστον άθικτο.

«Χρησιμοποιήσαμε ό,τι υπήρχε και συνεχίσαμε να το χαζεύουμε και να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Είναι καλό, διασκέδασα πολύ που το έκανα. Είναι αστείο, αλλά είναι και πολύ σοβαρό. Αντιμετωπίζει μερικά δύσκολα ζητήματα. Ανυπομονώ» είπε ο Μελ Γκίμπσον.

Το πρώτο Φονικό Όπλο κυκλοφόρησε το 1987 και συνέχισε με τρία σίκουελ, το τελευταίο ήταν το 1998.

{https://www.youtube.com/watch?v=hx-_emHMF5s&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.nme.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title}