Διεθνή

Τζίνα Ρόουλαντς: Η πρωταγωνίστρια του «The Notebook» πάσχει από Αλτσχάιμερ

Τζίνα Ρόουλαντς: Η πρωταγωνίστρια του «The Notebook» πάσχει από Αλτσχάιμερ Φωτογραφία: IMDB
Την αποκάλυψη για το Αλτσχάιμερ έκανε ο γιος της, ο σκηνοθέτης, Νικ Κασαβέτις.

Ο θρύλος του αμερικανικού σινεμά, η Τζίνα Ρόουλαντς, μητέρα του διάσημου σκηνοθέτη Νικ Κασαβέτις, έχει διαγνωσθεί με Αλτσχάιμερ.

Η υποψήφια δύο φορές για Όσκαρ και κάτοχος τιμητικού Όσκαρ, είχε υποδυθεί την Άλι στο The Notebook, την γηραιότερη εκδοχή της πρωταγωνίστριας Ρέιτσελ Άνταμς, η οποία επίσης είχε Αλτσχάιμερ. «Έβαλα τη μητέρα μου να υποδυθεί την Άλι, και περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για το Αλτσχάιμερ και ήθελα να είναι αυθεντική με αυτό. Και τώρα τα τελευταία 5 χρόνια έχει και η ίδια Αλτσχάιμερ» είπε ο σκηνοθέτης, του οποίου και η γιαγιά, επίσης ηθοποιός, η Λέιντι Ρόουλαντς, είχε και αυτή τη νόσο.

«Η νόσος της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και όλο αυτό είναι τόσο τρελό. Τη ζήσαμε τη νόσο, την υποδύθηκε και τώρα νοσεί από αυτή τη νόσο» είπε.

Σε συνέντευξή της το 2004, στο περιοδικό Ο, η Ρόουλαντς είχε μιλήσει για τη μάχη της μητέρας της και πώς επηρέασε την απόφασή της να υποδυθεί την Άλι.
«Το The Notebook, που βασίζεται στη νουβέλα του Νίκολας Σπαρκς, ήταν ιδιαίτερα σκληρό γιατί υποδυόμουν έναν ρόλο με Αλτσχάιμερ. Τα πέρασα αυτά με τη μητέρα μου, και αν δεν είχε σκηνοθετήσει την ταινία ο Νικ, δεν νομίζω ότι θα αναλάμβανα τον ρόλο. Είναι τόσο δύσκολο. Ήταν μία σκληρή αλλά υπέροχη ταινία».