Διεθνή

Η 13χρονη κόρη της Κριστίνα Άπλγκεϊτ αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνιο σύνδρομο

Η 13χρονη κόρη της Κριστίνα Άπλγκεϊτ αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνιο σύνδρομο Φωτογραφία: EPA/ NINA PROMMER
Η Σάντι πάσχει από το σύνδρομο της ορθοστατικής ταχυκαρδίας.

Η 13χρονη κόρη της Κριστίνα Άπλγκεϊτ μίλησε στο podcast της μητέρας της και αποκάλυψε ότι πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο, POTS.

Η διάγνωση και τα συμπτώματά της, όπως είπε, την έκαναν να κατανοήσει καλύτερα την μάχη της μητέρας της. Στις 25 Ιουνίου, στο επεισόδιο του podcast, της MeSsy, η Κριστίνα Άπλγκεϊτ σύστησε όπως είπε, την καλύτερη καλεσμένη που θα μπορούσε να έχει ποτέ, την κόρη της της Σάντι Γκρέις Άπλγκεϊτ Λε Νομπλ. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τους η 13χρονη Σάντι αποκάλυψε ότι μπορεί να καταλάβει καλύτερα τι περνά η μητέρα της καθώς και η ίδια διαγνώσθηκε πρόσφατα με το σύνδρομο της ορθοστατικής ταχυκαρδίας.

Πρόκειται για μία ανίατη ασθένεια που συνοδεύεται από διάφορα συμπτώματα όπως ζάλη, κούραση και ταχυπαλμία «Έπρεπε να μάθω να ζω με αυτό για αρκετό καιρό εξήγησε η 13χρονη. «Πέρυσι, πήγα στη νοσοκόμα του σχολείου αρκετές φορές επειδή πάντα αισθανόμουν ότι ήμουν έτοιμη να καταρρεύσω» εξήγησε.
Η νοσοκόμα όπως είπε, δεν την είχε πάρει στα σοβαρά και θεώρησε ότι έφταιγε το άγχος. «Το γεγονός ότι δεν έκαναν τίποτα σίγουρα με πλήγωσε και συναισθηματικά. Αισθανόμουν άρρωστη και μου έλεγαν να τρέχω και να κάνω γύρους στο γήπεδο».

{https://www.instagram.com/celebritymothersanddaughters/p/CpXSgRVIpIk/?img_index=3}

Η Άπλγκεϊτ είπε ότι και εκείνη αρχικά δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε με την κόρη της. «Αισθάνθηκε τόσο απαίσια που δεν δώσαμε την σημασία, την οποία έπρεπε σε αυτό. Δεν γνώριζα ότι μπορούσε να υπάρχει αυτό το πράγμα μέχρι που και η καλύτερή της φίλη διαγνώστηκε με το ίδιο σύνδρομο» είπε.

Ένα από τα συμπτώματα της Σάντι έχει να κάνε με το τρέμουλο, κάτι που αντιμετωπίζει και η μητέρα της. «Αν δεν το αισθανόμουν και εγώ θα ήταν δύσκολο να καταλάβω τι περνά η μητέρα μου» είπε.

Από τη διάγνωση της μητέρας της το 2021, η Σάντι έπρεπε να αντιμετωπίσει τις αλλαγές με την κατάσταση της υγείας της μητέρας της. «Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω τη μαμά μου να είναι μακριά από αυτό το άτομο, όπου μπορούσε να σηκωθεί και να χορέψει», είπε η Σάντι. Εξήγησε ότι ήταν δύσκολο να τη βλέπει «να χάνει πολλές από τις ικανότητες που είχε παλιά».

«Δεν θέλω ποτέ να νιώσεις ότι δεν είμαι σε θέση να είμαι η προστάτιδα σου, η μητέρα σου», είπε η Άπλγκεϊτ. «Σ'αγαπώ. Θέλω να σου φτιάξω φαγητό, θέλω να σου το φέρω, θέλω να κάνω όλα τα πράγματα. Και το κάνω όταν μπορώ, και νιώθω απίστευτα ένοχη όταν δεν μπορώ, αλλά είσαι πάντα τόσο πολύ ψύχραιμη» είπε.