Διεθνή

Μωρό βρέθηκε να μπουσουλάει δίπλα σε αυτοκινητόδρομο - Νεκρός ο 4χρονος αδελφός του

Μωρό βρέθηκε να μπουσουλάει δίπλα σε αυτοκινητόδρομο - Νεκρός ο 4χρονος αδελφός του Φωτογραφία: UNSPLASH
Το μωρό άντεξε δύο ημέρες μέσα στην κακοκαιρία, μυστήριο το τι συνέβη με τα δύο παιδιά.

Ένα μωρό ενός έτους βρέθηκε να μπουσουλάει σε χαντάκι δίπλα σε αυτοκινητόδρομο στη Λουιζιάνα, έχοντας επιζήσει επί δύο ημέρες μέσα στην κακοκαιρία. Μία ημέρα νωρίτερα, ο τετράχρονος αδελφός του είχε βρεθεί νεκρός.

Οδηγός φορτηγού εντόπισε το μωρό την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα ο 4χρονος αδελφός του βρέθηκε νεκρός μέσα σε νερό, σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Η μητέρα των παιδιών, η 25χρονη Ααλίγια Τζακ, συνελήφθη εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη Μερίντιαν του Μισισίπι και κατηγορήθηκε επειδή δεν ανέφερε την εξαφάνιση παιδιού. Οι αρχές ακόμα διερευνούν τι συνέβη, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του τετράχρονου.

«Είναι εκπληκτικό ότι έπειτα από δύο ημέρες αυτό το παιδί ενός έτους βρέθηκε να μπουσουλάει σε ένα χαντάκι δίπλα στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο», δήλωσε ο σερίφης Γκάρι Γκίλορι. «Το λέμε το μωρό θαύμα. Είναι ένα θαύμα το ότι είναι εδώ», συμπλήρωσε.

Από την Κυριακή έως την Τρίτη καταγράφηκαν σφοδρές καταιγίδες και καταστροφικοί άνεμοι στην περιοχή, καθώς ο τυφώνας Μπέριλ έφτανε στο Τέξας.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Δευτέρας, αστυνομικοί βρήκαν νεκρό ένα τετράχρονο αγόρι, μέσα σε νερό, σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα του, η οποία συνελήφθη στο Μερίντιαν, σε σταθμό τρένου, ενώ προσπαθούσε να φύγει από την πόλη. Μαζί της δεν ήταν ο ενός έτους γιος της.

Το πρωί της Τρίτης ένας οδηγός φορτηγού εντόπισε το αγνοούμενο μωρό να μπουσουλάει σε ένα χαντάκι. Σταμάτησε αμέσως και ειδοποίησε τις αρχές. Το παιδί είχε αρκετά τσιμπήματα από έντομα, αλλά ήταν «σε πολύ καλή κατάσταση» και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με την Washington Post.

Η γιαγιά των δύο παιδιών, Κονσουέλα Τζακ, δήλωσε ότι είδε την κόρη και τους εγγονούς της το Σάββατο, αλλά την Κυριακή έλαβε ένα μήνυμα από την Ααλίγια, που έδειχνε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο.

«Μου έστειλε τη φωτογραφία ενός αυτοκινήτου σε θάμνους, που έμοιαζε κατεστραμμένο. Ήμουν μπερδεμένη, οπότε της τηλεφώνησα ξανά και ξανά, αλλά δεν μπορούσα να τη βρω», συμπλήρωσε η γιαγιά των παιδιών.