Διεθνή

Συνελήφθη serial killer στην Κένυα, δολοφόνησε 42 γυναίκες από το 2022

Συνελήφθη serial killer στην Κένυα, δολοφόνησε 42 γυναίκες από το 2022 Φωτογραφία: EPA/ STRINGER
Ο 33χρονος αφού δολοφονούσε τις γυναίκες, διαμέλιζε τα πτώματά τους και τα πετούσε σε χωματερή.

Η αστυνομία στην Κένυα συνέλαβε έναν άνδρα, τον οποίο χαρακτήρισε serial killer, ως ύποπτο για την δολοφονία αρχικά 9 γυναικών, των οποίων τα τεμαχισμένα πτώματα εντοπίστηκαν σε παλιό λατομείο που πλέον χρησιμοποιείται ως χωματερή.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 33χρονο Jomaisi Khalisia, ο οποίος ωστόσο ομολόγησε ότι από το 2022 έχει δολοφονήσει 42 συνολικά γυναίκες, ανάμεά τους και την σύζυγό του. Ο ύποπτος συνελήφθη σε μπαρ τη Δευτέρα το πρωί ενώ παρακολουθούσε τον τελικό του Euro.

Στη χώρα έχει ξεσπάσει κύμα οργής και κατακραυγής ήδη από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν τα διαμελισμένα πτώματα την περασμένη Παρασκευή στο παλιό λατομείο Mukuru, στο Ναϊρόμπι.

«Ομολόγησε ότι παρέσυρε, δολοφόνησε και πέταξε τα πτώματα 42 γυναικών στη χωματερή. Όλες τις είχε δολοφονήσει από το 2022 ως και την τελευταία πιο πρόσφατη δολοφονία την περασμένη Πέμπτη» είπε ο Mohamed Amin, επικεφαλής των ερευνών. Πρόσθεσε πως μετά τη σύλληψή του, ο 33χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του, σχεδόν 100 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος.

Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια από τα αντικείμενα των δολοφονημένων γυναικών που εντοπίστηκαν στο σπίτι του καθ’ ομολογίαν δράστη, ανάμεσά τους 10 κινητά τηλέφωνα, ένα λάπτοπ, ταυτότητες και ρούχα. Οι αρχές βρήκαν επίσης ένα μαχαίρι τύπου ματσέτα που εικάζουν ότι με αυτό τεμάχισε και διαμέλισε τα πτώματα. Εντόπισαν ακόμα και εννέα μεγάλες σακούλες, τις οποίες φέρεται να χρησιμοποίησε για να πετάξει τα μέλη των πτωμάτων. Από την περασμένη Παρασκευή, η αστυνομία ερευνά την χωματερή όπου εντοπίστηκαν τα διαμελισμένα πτώματα, τα οποία έχουν εντοπιστεί να διάφορα στάδια αποσύνθεσης.

Οι γυναίκες ήταν μεταξύ 18 και 30 ετών και όλες δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με την αστυνομία. Η αστυνομία ακόμα ανακρίνει τον 33χρονο προκειμένου να ανακαλύψει το κίνητρο για τις ειδεχθείς του πράξεις ενώ ενδέχεται να οδηγηθεί την Τρίτη στο δικαστήριο

Οι αρχές είπαν ότι η σύλληψή του ακολούθησε μετά την ανάλυση ενός κινητού τηλέφωνο, που άνηκε σε ένα από τα θύματα τη Josephine Mulongo Owino. Είχαν εντοπιστεί μεταφορές χρημάτων την ίδια ημέρα που δηλώθηκε αγνοούμενη. Έχουν ζητήσει από οικογένειες που θεωρούν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα ίσως έχουν πέσει θύματα του 33χρονου να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

«Είναι απολύτως σίγουρο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν serial killer, έναν ψυχοπαθή serial killer που δεν έχει κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, κανέναν σεβασμό και καμία αξιοπρέπεια» είπε ο Amin. Για την υπόθεση συνελήφθη και ένα δεύτερο άτομο, το οποίο είτε θα κατηγορηθεί ως ένοχος είτε ως συνεργός.