Διεθνή

Ο Νετανιάχου διαψεύδει δημοσιεύματα για τον «Διάδρομο του Φιλαδέλφου» στη Γάζα

Ο Νετανιάχου διαψεύδει δημοσιεύματα για τον «Διάδρομο του Φιλαδέλφου» στη Γάζα Φωτογραφία: EPA/ Naama Grynbaum / POOL
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις για τη Γάζα παρουσία των επικεφαλής της Σιν Μπετ και της Μοσάντ στο Κάιρο.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διέψευσε την Πέμπτη δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εξετάζει το ενδεχόμενο να συμφωνήσει στην ανάπτυξη διεθνούς δύναμης κατά μήκος μιας στενής λωρίδας γης στα σύνορα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, στον αποκαλούμενο «Διάδρομο του Φιλαδέλφου».

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επιμένει στην αρχή ότι το Ισραήλ θα ελέγχει τον Διάδρομο του Φιλαδέλφου για να εμποδίσει τον επανεξοπλισμό της Χαμάς, κάτι που θα της επέτρεπε να επαναλάβει τις ωμότητες της 7ης Οκτωβρίου» ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή του .

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται πιο διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για την επίτευξη μιας συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς.

Ο Νταβίντ Μπαρνέα, αρχηγός της Μοσάντ (υπηρεσίες πληροφοριών του εξωτερικού) και ο Ρόνεν Μπαρ, ομόλογός του της Σιν Μπετ (υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας), βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κάιρο, όπου «διαπραγματεύονται για να προωθήσουν μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, Ομέρ Ντόστρι.