Διεθνή

Μυστήριο με τον θάνατο έξι τουριστών μέσα σε 5άστερο ξενοδοχείο στην Μπανγκόκ

Μυστήριο με τον θάνατο έξι τουριστών μέσα σε 5άστερο ξενοδοχείο στην Μπανγκόκ Φωτογραφία: YOUTUBE
Τα έξι άτομα βρέθηκαν νεκρά μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan της Μπανγκόκ.

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο έξι τουριστών από το Βιετνάμ σε 5άστερο ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, την ώρα που τα τοπικά Μέσα έκαναν λόγο για πυροβολισμούς. Η αστυνομία άμεσα ωστόσο διέψευσε τις εικασίες λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο οι τουρίστες να πέθαναν από δηλητηρίαση. Οι νεκροί είναι 3 άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι τους Βιετναμέζοι και κάποιοι από αυτούς και με αμερικανική υπηκοότητα, είπε ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο. Πρόσθεσε ότι οι αρχές υποθέτουν ότι και οι έξι ήταν νεκροί για τουλάχιστον 24 ώρες, πριν τους εντοπίσουν ενώ θα ακολουθήσει ιατροδικαστική έρευνα που θα δείξει φως στα αίτια του θανάτου τους.

Στο ξενοδοχείο είχαν κλείσει για να μείνουν επτά άτομα αλλά μόνο οι 5 έκαναν check in. Ένα από τα πτώματα που βρέθηκαν στο δωμάτιο δεν αντιστοιχεί στα στοιχεία του ξενοδοχείου. Ο επικεφαλής της έρευνας σημείωσε ότι στα ποτά των θυμάτων εντοπίστηκαν ύποπτες ουσίες και DNA τους. Τα είχαν παραγγείλει στη σουίτα που βρέθηκαν πριν από τις 2 το απόγευμα τοπική ώρα τη Δευτέρα. Το φαγητό που είχαν παραγγείλει εντοπίστηκε ανέγγιχτο.

Όλοι τους είχαν προγραμματίσει να φύγουν από το ξενοδοχείο τη Δευτέρα. Πήγαν από τον 7o όροφο του ξενοδοχείου στον 5o, όπου τα πτώματά τους βρέθηκαν από οικονόμους στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα της σουίτας.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι προηγήθηκε κάποιος καβγάς ή ότι έγινε ληστεία και η μόνη πληγή που βρέθηκε σε ένα από τα πτώματα πιθανότατα προκλήθηκε όταν κατέρρευσε. Στο μπάνιο βρέθηκαν τσάι, ενεργειακά ποτά και μέλι, όλα σε ανοιχτά δοχεία, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Φαίνεται επίσης ότι δύο από τα θύματα προσπάθησαν να φτάσουν στην πόρτα της σουίτας του ξενοδοχείου, η οποία ήταν κλειδωμένη από μέσα, αλλά δεν τα κατάφεραν έγκαιρα ώστε να καλέσουν βοήθεια. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να ελεγχθούν και οι αποσκευές των θυμάτων.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν θα ήθελε αυτό το περιστατικό να επηρεάσει την εικόνα της Ταϊλάνδης ή να έχει αντίκτυπο στον τουρισμό , που αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομία της Ταϊλάνδης.

{https://www.youtube.com/watch?v=-B7yK3-IOkg}