Διεθνή

Οι Γερμανοί βρήκαν τον καλύτερο τρόπο να «χτυπήσουν» το Netflix

Οι Γερμανοί βρήκαν τον καλύτερο τρόπο να «χτυπήσουν» το Netflix Φωτογραφία: Matthew R. Dix on Unsplash
Η Γερμανία βρήκε έναν εξαιρετικό τρόπο να ενισχύσει την κινηματογραφική της βιομηχανία: Με αντίτιμο που αντιστοιχεί σχεδόν σε 1,5 εισιτήριο επιτρέπει στους πολίτες να επισκέπτονται περισσότερους από 100 κινηματογράφους όσο συχνά θέλουν.

Ακριβώς όπως το Deutschlandticket έδωσε στους Γερμανούς τη δυνατότητα να ταξιδεύουν οικονομικά με τρένο με μόλις 49 ευρώ το μήνα, το νέο σχέδιο του Βερολίνου έχει ως στόχο να δώσει στους πολίτες απεριόριστες κινηματογραφικές διαδρομές.

Όπως διαβάζουμε στο Euronews, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Κινηματογράφου της Γερμανίας (FFA) ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα όπου οι σινεφίλ θα μπορούν να κάνουν όσες επισκέψεις στον κινηματογράφο θέλουν και όλα αυτά με ένα μηνιαίο τέλος.

Το πρόγραμμα Cinifinity πρόκειται να ξεκινήσει σε όλη τη Γερμανία με κόστος μόλις 12,50 ευρώ το μήνα - κι αυτό ενώ το μέσο εισιτήριο του κινηματογράφου στη Γερμανία ήταν 9,71 ευρώ το 2023.

Με λίγα μόνο ευρώ περισσότερα από ένα απλό εισιτήριο, οι Γερμανοί θα μπορούν να επισκέπτονται τους συμμετέχοντες κινηματογράφους όσο τακτικά θέλουν.

Επί του παρόντος, περισσότεροι από 100 κινηματογράφοι έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα - αν και παραμένει ασαφές πόσο διαδεδομένη θα είναι η διαθεσιμότητα του προγράμματος Cinifinity. Η FFA έχει προβλέψει ότι το πρόγραμμα θα αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών των κινηματογράφων κατά 10-20%.

Αν και νέα στη Γερμανία, η πρωτοβουλία έχει δοκιμαστεί με διάφορες μορφές σε όλη την Ευρώπη. Καθώς οι αριθμοί των θεατών των κινηματογράφων απειλούνται συνεχώς από τις πλατφόρμες streaming, οι κινηματογραφικές συνδρομές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρυνθεί το κοινό να επισκέπτεται συχνότερα τους τοπικούς κινηματογράφους.