Διεθνή

Αυστραλία: Ξεβράστηκε σε παραλία το ακρωτηριασμένο πόδι σέρφερ

Αυστραλία: Ξεβράστηκε σε παραλία το ακρωτηριασμένο πόδι σέρφερ Φωτογραφία: INTAGRMA/PHIL GALLAGHER
Ο 23χρονος Kai McKenzie, έκανε σέρφινγκ την Τρίτη όταν δέχθηκε επίθεση από έναν λευκό καρχαρία μήκους 3 μέτρων.

Το πόδι ενός σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ξεβράστηκε σε ακτή στην Αυστραλία με τους γιατρούς να κάνουν τα πάντα για να το επανασυνδέσουν.

Ο 23χρονος Kai McKenzie, έκανε σέρφινγκ την Τρίτη όταν δέχθηκε επίθεση από έναν λευκό καρχαρία μήκους 3 μέτρων. Ο ίδιος κατάφερε να ξεφύγει και να βγει στην ακτή. Εκεί ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίες, τον βοήθησε να σταματήσει η αιμορραγία.

Λίγο αργότερα το ακρωτηριασμένο του πόδι ξεβράστηκε στην ακτή και κάτοικοι που το βρήκαν το έβαλαν σε πάγο πριν το μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια η ιατρική ομάδα ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επανακόλληση του μέλους.

Ο McKenzie παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. «Ο αστυνομικός χρησιμοποίησε το λουρί από τον σκύλο του για να σταματήσει την αιμορραγία και αυτό ήταν που ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή» είπε η Kirran Mowbray, που έσπευσε με το ασθενοφόρο. Είπε ότι ο McKenzie ήταν ήρεμος και μπορούσε να μιλήσει μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον καρχαρία. «Είναι πολύ γενναίος» πρόσθεσε.

Ο σέρφερ είχε πρόσφατα επιστρέψει στο νερό μετά από έναν άλλο σοβαρό τραυματισμό που είχε στον λαιμό του, κάτι που τον ανάγκασε να μείνει εκτός αθλήματος για αρκετό καιρό. Η οικογένεια του McKenzie έχει φτιάξει μία GoFundMe σελίδα, με το κόστος της αποκατάστασης του να ξεπερνά τα 50.000 δολάρια.

Αν και η Αυστραλία έχει τις περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις από καρχαρίες σε σχέση με κάθε άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ, οι θανατηφόρες επιθέσεις είναι σχετικά σπάνιες.