Διεθνή

Βρετανία: Σάλος με βίντεο αστυνομικού που κλωτσάει στο κεφάλι άνδρα, ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος

Βρετανία: Σάλος με βίντεο αστυνομικού που κλωτσάει στο κεφάλι άνδρα, ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος
Ο ίδιος αστυνομικός κλώτσησε και χτύπησε και δεύτερο άνδρα που συνελήφθη έπειτα από καβγά.

Αντιδράσεις και σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή κατά την οποία αστυνομικός κλωτσάει και πατάει στο κεφάλι έναν άνδρα, ο οποίος είναι πεσμένος στο πάτωμα του αεροδρομίου του Μάντσεστερ.

Ο αστυνομικός κρατά taser πάνω από τον άνδρα, ο οποίος έχει το πρόσωπό του στραμμένο στο πάτωμα, προτού τον χτυπήσει δύο φορές στο κεφάλι. Επίσης, τον πατάει με το γόνατο στην πλάτη, ενώ μία γυναίκα είναι γονατισμένη δίπλα στον άνδρα και προσπαθεί να τον προστατεύσει.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αστυνομικός ζητά από άλλο άνδρα που συνελήφθη να γονατίσει. Ενώ εκείνος υπακούει αμέσως, ο αστυνομικός τον κλωτσάει και στη συνέχεια τον χτυπάει στο κεφάλι.

Μέσα σε αυτό το χάος, στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, παριστάμενοι φωνάζουν στους αστυνομικούς να σταματήσουν, ενώ οι ένστολοι τους ζητούν να μην πλησιάσουν.

Όλα ξεκίνησαν από καβγά που ξέσπασε ανάμεσα σε πολίτες στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, στην Τρίτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν οι ένστολοι προσπάθησαν να συλλάβουν έναν από τους εμπλεκόμενους δέχθηκαν «βίαιη επίθεση», τους χτύπησαν και τους έριξαν κάτω.

«Υπήρχε ξεκάθαρος κίνδυνος κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης να τους πάρουν τα όπλα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας που «αναγνώρισε τις ανησυχίες για τη συμπεριφορά» που καταγράφει το βίντεο και συμπλήρωσε ότι εξετάζονται οι ενέργειες των ένστολων.

Ο Αμάρ Μίνχας, αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, περιέγραψε στο BBC τα όσα είδε. Αστυνομικοί πλησίασαν έναν από τους άνδρες και τον κόλλησαν στον τοίχο, ανέφερε. Τότε, άλλο άτομο επιτέθηκε στους ένστολους και ξέσπασε συμπλοκή. Ο άνδρας που είχαν κολλήσει στον τοίχο άρχισε να ρίχνει γροθιές, τον χτύπησαν με το taser και έπεσε στο πάτωμα. Τότε τον κλώτσησε ο αστυνομικός, δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για επίθεση και τρεις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο ένας από αυτούς είχε υποστεί κάταγμα στη μύτη.