Διεθνή

Ήχησαν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ - Ενεργοποιήθηκε το Iron Dome

Ήχησαν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ - Ενεργοποιήθηκε το Iron Dome
Δεν είναι σαφές αν τα πλήγματα είναι δείγμα κλιμάκωσης.

Προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Εν μέσω αυξημένου συναγερμού για την πιθανότητα αντίποινων από τη Χεζμπολάχ μετά και τη δολοφονία Χανίγια και Σουκρ, τα ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν λόγο για αναχαιτίσεις από την αεράμυνα της χώρας ενώ ενεργοποιήθηκε το Iron Dome πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία.

Δεν είναι σαφές αν τα πλήγματα είναι δείγμα κλιμάκωσης από την σχεδόν καθημερινή ανταλλαγή πυρών που συνεχίζεται εδώ και μήνες.

 

ISRAEL_SIRINES_b91d6.jpg

Ιράν και σύμμαχοι υπόσχονται «σκληρά αντίποινα»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχοι από Ιράν, Ιράκ, Λίβανο και Υεμένη συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν ενδεχόμενα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ. Την είδηση επιβεβαίωσαν πέντε πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωποι των παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ σύμμαχοι του Ιράν, των Χούτι, της Χεζμπολάχ και ιρακινών αντιστασιακών οργανώσεων θα συμμετάσχουν στη συνάντηση στην Τεχεράνη, ανέφεραν οι πηγές.

«Το Ιράν και τα μέλη της αντίστασης θα πραγματοποιήσουν ενδελεχή αποτίμηση μετά τη συνάντηση στην Τεχεράνη προκειμένου να βρεθεί ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος ανταπάντησης στο σιωνιστικό καθεστώς, το Ισραήλ», ανέφερε Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που γνωρίζει τη συνάντηση.  Στη συνάντηση θα παραστεί ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και υψηλόβαθμα μέλη του επίλεκτου σώματος Φρουροί της Επανάστασης, σημείωσε άλλος Ιρανός αξιωματούχος.

«Εξετάζεται το πώς το Ιράν και το μέτωπο της αντίστασης θα απαντήσουν. Αυτό θα συμβεί οπωσδήποτε και το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) αναμφίβολα θα το μετανιώσει», δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση, ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχαμάντ Μπακερί.