Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανοίγεται μπροστά μας ένα διάστημα με διαδοχικές κακοκαιρίες, άκρως φθινοπωρινό

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανοίγεται μπροστά μας ένα διάστημα με διαδοχικές κακοκαιρίες, άκρως φθινοπωρινό Φωτογραφία: intime
Έντονη κακοκαιρία θα πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα. Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας αρχίσει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά για να επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πρώτα σήμερα στην δυτική Ελλάδα, αύριο και μεθαύριο θα δούμε αυτήν την κακοκαιρία να επεκτείνεται στο σύνολο της χώρας μας με έμφαση στα κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Τα χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας με το όνομα «ΑΤΕΝΑ» θα είναι ο μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, πολύ δυνατοί άνεμοι ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των καταιγίδων ή χαλαζοπτώσεις, όπως επίσης και η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σήμερα Δευτέρα, θα είναι μια δύσκολη ημέρα για τη δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα προς το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία το κεντρικό Ιόνιο αλλά και τη δυτική Στερέα, περιμένουμε από το απόγευμα μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο Τρίτη θα είναι μια αρκετά δύσκολη ημέρα για τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Εκεί περιμένουμε τα πιο έντονα και επικίνδυνα φαινόμενα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στα νότια τα φαινόμενα θα έχουν παροδικό χαρακτήρα με μικρότερη ένταση.

Την Τετάρτη περνάει πιο ανατολικά αυτό το κύμα κακοκαιρίας, και θα βελτιωθεί πρόσκαιρα ο καιρός από τα ανατολικά προς τα βορειοδυτικά.

Από την Πέμπτη μας προσεγγίζει πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα εξελιχθεί το τριήμερο Παρασκευή με Κυριακή, δίνοντας και πάλι βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι ισχυροί νοτιάδες ενώ ο υδράργυρος θα πέσει προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα ενώ θα επιμείνει σε υψηλές θερμοκρασίες προς τα ανατολικά και νότια 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανοίγεται μπροστά μας ένα διάστημα με διαδοχικές κακοκαιρίες, άκρως φθινοπωρινός ο καιρός μέχρι το τέλος τουλάχιστον της εβδομάδας.