Διεθνή

Η Dolce & Gabbana λανσάρει πολυτελές άρωμα για σκύλους, αντιδρούν οι κτηνίατροι

Η Dolce & Gabbana λανσάρει πολυτελές άρωμα για σκύλους, αντιδρούν οι κτηνίατροι Φωτογραφία: Dolce & Gabbana Beauty/Instagram
Η εταιρεία μόδας ισχυρίζεται ότι το άρωμα είναι εγκεκριμένο από κτηνιάτρους, αν και δεν προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί οι κτηνίατροι

Η Dolce and Gabbana λανσάρει πολυτελές άρωμα για σκύλους, ωστόσο κάποιοι κτηνίταροι πιστεύουν ότι τα αρώματα για κατοικίδια δεν είναι ασφαλή.

Ο οίκος μόδας Dolce & Gabbana παρουσίασε το Fefé, ένα άρωμα για σκυλιά, εμπνευσμένο από τον σκύλο Fefé του δισεκατομμυριούχου σχεδιαστή μόδας Domenico Dolce.

«Είναι ένα τρυφερό και αγκαλιάζον άρωμα», δήλωσε η εταιρεία.

Στο διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας, σκυλάκια παρελαύνουν, με το καθένα να... συστήνειται: Είμαι «αυθεντικός», «αινιγματικός», «χαρισματικός», «ευαίσθητος», «επαναστάτης», «φρέσκος», «καθαρός» κ.λπ. «Διότι δεν είμαι απλά ένας σκύλος. Είμαι... Fefe», καταλήγει το σποτ.

«Κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αυτού του βίντεο», επισήμανε ο οίκος μόδας με ανάρτησή του στο Χ.

{https://x.com/dolcegabbana/status/1818995189211402429}

Στα 99 ευρώ το κόστος

Η αγορά του αρώματος - συνοδεύεται από ένα κολάρο σκύλου Dolce & Gabbana και μια ετικέτα. Το κόστος για ένα μικρό πράσινο γυάλινο μπουκαλάκι με κόκκινο καπάκι και ένα χρυσό σύμβολο πατούσας στο μπροστινό μέρος φθάνει τα 99 ευρώ (108 δολάρια)

Το Fefé δεν περιέχει αλκοόλ και το πρώτο συστατικό του είναι το νερό. Περιέχει άρωμα και πολλά διαφορετικά έλαια, όπως από εσπεριδοειδή και κέδρο.

«Ψεκάστε το Fefé στα χέρια σας ή σε μια βούρτσα και βουρτσίστε τον σκύλος σας από τη μέση του σώματος προς την ουρά», τονίζει η Dolce & Gabbana. «Το Fefé μπορεί επίσης να εφαρμοστεί απευθείας στο σώμα του σκύλου σας αποφεύγοντας την περιοχή της μύτης».

Είναι ασφαλή;

Στη σελίδα του προϊόντος αναφέρεται ότι το άρωμα είναι πιστοποιημένο ως Safe Pet Cosmetics μέσω ενός ιταλικού προγράμματος που έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή για τα ζώα. Η εταιρεία μόδας ισχυρίζεται επίσης ότι το άρωμα είναι εγκεκριμένο από κτηνιάτρους, αν και δεν προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί οι κτηνίατροι, τονίζει το Forbes.

Η Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, λειτουργεί ένα Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων Ζώων για να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με δυνητικά επικίνδυνες ουσίες. Δεν ασχολείται με ειδικά σχεδιασμένα αρώματα για σκύλους, αλλά συζητά τι μπορεί να συμβεί αν ένας σκύλος γλείψει το δέρμα ενός ανθρώπου που φοράει άρωμα: «Τα αρώματα αποτελούνται κυρίως από αιθέρια έλαια και αλκοόλες, τα οποία σε μικρές ποσότητες μπορεί να κάνουν το κατοικίδιο να αναρωτηθεί τι ήταν αυτό που μόλις δοκίμασε».

Η ASPCA αρνήθηκε να σχολιάσει το Fefé, αλλά μοιράστηκε τις συμβουλές της για την περιποίηση των σκύλων για να διατηρείτε το κουτάβι σας καθαρό και φρέσκο. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν το μπάνιο τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες και τη χρήση σαμπουάν σχεδιασμένου για κατοικίδια ζώα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ωστόσο, αρκετοί κτηνίατροι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή αρώματος στα σκυλία, καθώς ο κόσμος τους καθορίζεται από μυρωδιές, οι οποίες δνε πρέπει να αλλάξουν.

{https://www.youtube.com/watch?v=KERUidrFobc}

Με πληροφορίες από Forbes, AP