Διεθνή

Ιαπωνία: Νέος σεισμός 6,8 Ρίχτερ σήμερα μετά την προειδοποίηση για μεγασεισμό

Ιαπωνία: Νέος σεισμός 6,8 Ρίχτερ σήμερα μετά την προειδοποίηση για μεγασεισμό Φωτογραφία: twitter
Ο σεισμός έρχεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση των ιαπωνικών αρχών για ενδεχόμενο «μεγασεισμό» στη χώρα.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στην Ιαπωνία ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

H σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 06:28 ώρα Ελλάδος και το επίκεντρό της ήταν σε θαλάσσια περιοχή στη βόρεια Ιαπωνία. Ο σεισμός έρχεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση των ιαπωνικών αρχών για ενδεχόμενο «μεγασεισμό» στη χώρα, που εκδόθηκε έπειτα από σεισμό 7,1 Ρίχτερ στη δυτική Ιαπωνία.

{https://twitter.com/BeingsObserver/status/1822119027856355535}

Υπενθυμίζεται πως οι σεισμολόγοι πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη και η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε τελικά, αυτό που χαρακτήρισε, «μεγάλη προειδοποίηση σεισμού», εκτιμώντας ότι η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού ήταν σχετικά υψηλότερη από το συνηθισμένο, αλλά όχι ότι σίγουρα θα συμβεί στο προσεχές μέλλον.

Η ειδοποίηση εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης τοπική ώρα, λέγοντας στους πολίτες να είναι σε εγρήγορση αλλά να μην εκκενώσουν τα σπίτια τους. Οι αρχές τονίζουν λοιπόν, ότι η προειδοποίηση δεν σήμαινε ότι επίκειται μεγάλος σεισμός, αλλά ότι η πιθανότητα ήταν μεγαλύτερη από το συνηθισμένο.

«Ζητάμε από όλους τους πολίτες να ελέγχουν προσεκτικά κάθε νέα πληροφορία που εκδίδει η κυβέρνηση, να επιβεβαιώνουν την καθημερινή τους ετοιμότητα για σεισμό και να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν αμέσως σε περίπτωση που απαιτηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια γραμμή σεισμικών ρηγμάτων που περικυκλώνουν τον Ωκεανό, και είναι μια από τις πιο επιρρεπείς σε σεισμούς χώρες στον κόσμο.