Διεθνή

Το Σάββατο η κηδεία του Αλέν Ντελόν

Το Σάββατο η κηδεία του Αλέν Ντελόν Φωτογραφία: EPA/IAN LANGSDON
Ο Αλέν Ντελόν είχε ζητήσει να θαφτεί στο κτήμα του στο Douchy-Montcorbon, ένα χωριό στην κεντρική Γαλλία.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου θα τελεστεί η κηδεία του Αλέν Ντελόν, που πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 88 ετών.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ο καθολικός ιερέας Jean-Michel Di Falco, που θα τελέσει την κηδεία του διάσημου ηθοποιού, όπως του είχε ζητήσει ο ίδιος ο Αλέν Ντελόν. Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό της κεντρικής Γαλλίας, Douchy-Montcorbon, εκεί όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σύμφωνα με τα CNews και BFM-TV.

Ο ίδιος ο Ντελόν είχε πει ότι δεν ήθελε μία κηδεία δημοσία δαπάνη αλλά μία τελετή ταφής μαζί με τον σκύλο του, στον οποίο ζήτησε να κάνουν ευθανασία όταν πεθάνει ο ίδιος. Η επιθυμία του αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις ενώ κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τελικά καθώς μία τέτοια διαδικασία ταφής σε ιδιωτικό χώρο, χρειάζεται ειδική άδεια από τις τοπικές αρχές.

Η Γαλλία ωστόσο αποτίει φόρο τιμής στον ηθοποιό, έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του εγχώριου και παγκόσμιου κινηματογράφου. Ήταν από τους τελευταίους εν ζωή σταρ που μεσουρανούσαν στο γαλλικό σινεμά της δεκαετίας του 1960.

Αν και είχε εκατομμύρια φανς σε όλον τον κόσμο, η προσωπική του ζωή ήταν ταραχώδης και οι απόψεις του υπέρ του Λεπέν και όχι μόνο είχαν προκαλέσει αρκετές φορές. Το 2023, ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στα παιδιά του. Τα τρία παιδιά του Ντελόν υπέβαλαν καταγγελία εναντίον της βοηθού του, Hiromi Rollin, κατηγορώντας την για παρενόχληση και απειλητική συμπεριφορά.

Τα αδέρφια συνέχισαν να δίνουν μια δημόσια μάχη στα μέσα ενημέρωσης και στα δικαστήρια, διαφωνώντας για την υγεία του Ντελόν, η οποία επιδεινώθηκε μετά από ένα εγκεφαλικό το 2019.

NETWORK