Διεθνή

Παιδί έκλαιγε σε πτήση, δύο γυναίκες το έκλεισαν στην τουαλέτα του αεροπλάνου (Βίντεο)

Παιδί έκλαιγε σε πτήση, δύο γυναίκες το έκλεισαν στην τουαλέτα του αεροπλάνου (Βίντεο) Φωτογραφία: EPA/ XINHUA
Οργή στην Κίνα για το περιστατικό με το περίπου ενός έτους παιδί, σε πτήση προς τη Σανγκάη.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κίνα η είδηση ότι δύο γυναίκες έκλεισαν σε τουαλέτα αεροπλάνου ένα παιδί που έκλαιγε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το περιστατικό συνέβη στις 24 Αυγούστου, πτήση της Juneyao Airlines από την πόλη Γκουιγιάνγκ προς τη Σανγκάη. Το κορίτσι, περίπου ενός έτους σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ταξίδευε με τη γιαγιά του.

Όταν το παιδί άρχισε να κλαίει, δύο γυναίκες το πήγαν στην τουαλέτα του αεροπλάνου. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, η γιαγιά του παιδιού συμφώνησε σε αυτή την ενέργεια.

Η μία από τις δύο γυναίκες που παρενέβησαν, η Gou Tingting, ανάρτησε βίντεο στο οποίο φαίνεται να έχουν κλείσει το παιδί στην τουαλέτα, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούσε να βοηθήσει τους άλλους επιβάτες.

Στο βίντεο, η άλλη γυναίκα φέρεται να λέει στο παιδί ότι μπορεί να βγει από την τουαλέτα μόνο αν σταματήσει να κλαίει, σύμφωνα με το BBC. 

Τα πλάνα αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις και πολλοί κατηγόρησαν τις δύο γυναίκες για εκφοβισμό του παιδιού. Σε αυτούς, η Gou Tingting απάντησε ότι ήθελε απλά να ηρεμήσει το κορίτσι ώστε να μπορούν να χαλαρώσουν οι άλλοι επιβάτες. Παράλληλα σημείωσε ότι κάποιοι είχαν μετακινηθεί στο πίσω μέρος του αεροπλάνου για να αποφύγουν τον θόρυβο, ενώ άλλοι έκλειναν τα αυτιά τους με χαρτομάντηλα.

Πάντως, υπήρξαν και κάποιοι χρήστες του διαδικτύου που υπερασπίστηκαν τις ενέργειες των δύο γυναικών, λέγοντας ότι οι πράξεις τους ήταν δικαιολογημένες από τη στιγμή που συναίνεσε η γιαγιά του παιδιού.