Διεθνή

Προκάλεσε εκτροπή πτήσης και θα πληρώσει τα καύσιμα – Το επεισόδιο του στοίχισε σχεδόν 12.000$

Προκάλεσε εκτροπή πτήσης και θα πληρώσει τα καύσιμα – Το επεισόδιο του στοίχισε σχεδόν 12.000$ Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ UNSPLASH
Εξαιτίας του η πτήση από το Περθ προς το Σίδνεϊ γύρισε πίσω.

Επιβάτης πτήσης από το Περθ προς το Σίδνεϊ σίγουρα μετανιώνει πικρά για το επεισόδιο που προκάλεσε και είχε ως συνέπεια να γυρίσει πίσω το αεροπλάνο.

Το επεισόδιο έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, αλλά τώρα έγινε η δίκη. Επειδή το αεροπλάνο επέστρεψε στο Περθ μετά την απογείωση, ο πιλότος αναγκάστηκε να ρίξει καύσιμα προκειμένου να προσγειωθεί.

Τώρα, το δικαστήριο διέταξε τον 33χρονο άνδρα να πληρώσει στην αεροπορική εταιρεία το κόστος των καυσίμων, δηλαδή 5.806 δολάρια. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 6.055 δολαρίων. Δηλαδή, το επεισόδιο του κόστισε συνολικά 11.861 δολάρια.

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει τι ακριβώς έκανε ο συγκεκριμένος επιβάτης και το πλήρωσε τόσο ακριβά.

«Αυτό το περιστατικό πρέπει να αποτελεί μια προειδοποίηση ότι οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά σε πτήση μπορεί να έχει βαρύ τίμημα», δήλωσε η Σόνα Ντέιβις, διευθύντρια της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας.

«Είναι πολύ απλό να ακολουθείς τις οδηγίες του πληρώματος αντί να προκαλείς αχρείαστα ζητήματα που μπορεί να τα πληρώσεις ακριβά», συμπλήρωσε σύμφωνα με το CNN.