Διεθνή

Ισπανία: Ισόβια σε γιο διάσημου ηθοποιού - Δολοφόνησε και διαμέλισε πλαστικό χειρουργό

Ισπανία: Ισόβια σε γιο διάσημου ηθοποιού - Δολοφόνησε και διαμέλισε πλαστικό χειρουργό Φωτογραφία: Ο Ισπανός ηθοποιός Rodolfo Sancho Aguirre στη δίκη το γιου του /EPA/ SITTHIPONG CHAROENJAI
Ο Sancho κρίθηκε ένοχος για δολοφονία φόνο εκ προμελέτης και απόκρυψη πτώματος.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο γιος διάσημου Ισπανού ηθοποιού καθώς δολοφόνησε και τεμάχισε έναν άνδρα στην Ταϊλάνδη.

Ο Daniel Sancho Bronchalo, γιος του τηλεοπτικού αστέρα Rodolfo Sancho Aguirre, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον Κολομβιανό πλαστικό χειρουργό Edwin Arrieta Arteaga ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία τον Αύγουστο του 2023. Τότε, ο 30χρονος σήμερα Sancho, είχε πει στο ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE ότι ήταν «όμηρος» του Arrieta, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, είχε εμμονή μαζί του. Η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στην Ισπανία, με δεκάδες δημοσιογράφους να φτάνουν ως την Ταϊλάνδη για τη δίκη.

Ο Sancho κρίθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, απόκρυψη πτώματος και καταστροφή περιουσίας.  Δικαστήριο στο νησί Koh Samui, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, εξέδωσε αρχικά θανατική ποινή για δολοφονία, αλλά αυτή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη αφού έλαβε υπόψη τη συνεργασία του Sancho κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο Sancho, και ο ίδιος γνωστός σεφ με δικό του κανάλι στο YouTube, διατάχθηκε επίσης να πληρώσει 4 εκατομμύρια μπατ δηλαδή 118.000 δολάρια ως αποζημίωση στην οικογένεια του Arrieta. Ο Bussakorn Kaewleeled, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, είπε ότι ήταν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.
«Ο ενάγων είναι ικανοποιημένος με την ποινή γιατί αυτός (ο Sancho) θα φυλακιστεί ισόβια και αυτοί (η οικογένεια) λαμβάνει κάποια οικονομική αποζημίωση», είπε σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Η αστυνομία ανακάλυψε μέρη του πτώματος του Arrieta σε μια χωματερή στο Koh Phangan στις αρχές Αυγούστου του περασμένου έτους. Την ίδια ώρα, ο Sancho είχε πάει στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση του 44χρονου Arrieta. Μετά από ανάκριση των αρχών ο Sancho ομολόγησε ότι τον σκότωσε.

Τοπικά Μέσα στην Ταϊλάνδη ανέφεραν πέρυσι ότι οι έρευνες έδειξαν ότι ο Sancho είχε αγοράσει, μεταξύ άλλων, ένα μαχαίρι, λαστιχένια γάντια και ένα μπουκάλι καθαριστικό, κάτι που οδήγησε την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη. Ο Sancho οδήγησε αργότερα την αστυνομία σε επτά τοποθεσίες σε όλο το νησί, όπου πέταξε το διαμελισμένο πτώμα του Arrieta σε πλαστικές σακούλες.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Sancho και ο Arrieta συμφώνησαν να συναντηθούν μετά από γνωριμία τους στο ίντερνετ. Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο Sancho ενήργησε σε αυτοάμυνα αφού ο Arrieta προσπάθησε να τον αναγκάσει να κάνει σεξ. Ο Σάντσο ωστόσο είπε ότι ο πλαστικός χειρουργός «προσπάθησε να τον βιάσει».

Ο Sancho κατάγεται από οικογένεια ηθοποιών. Μητέρα του είναι η ηθοποιός Silvia Bronchalo, ενώ παππούς του ο αείμνηστος ηθοποιός Félix Ángel Sancho Gracia.

NETWORK