Διεθνή

Τα κλάματα της Αντζελίνα Τζολί στο Φεστιβάλ Βενετίας (βίντεο)

Τα κλάματα της Αντζελίνα Τζολί στο Φεστιβάλ Βενετίας (βίντεο) Φωτογραφία: EPA/ FABIO FRUSTACI
Η Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας της «Maria», στην οποία υποδύεται την Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλας.

Η Αντζελίνα Τζολί δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μετά το 8λεπτο χειροκρότημα στο Φεστιβάλ της Βενετίας κατά την προβολή της ταινίας «Μaria».

Στην αίθουσα του Sala Grande ηχούσε το όνομά της «Αντζελίνα! Αντζελίνα! Αντζελίνα!» για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Maria», του Pablo Larraín, που αφηγείται τα τελευταία χρόνια της Μαρίας Κάλας.

Η κάμερα έπιασε την Αντζελίνα Τζολί να συγκινείται από την ανταπόκριση και να σκουπίζει τα δάκρυά της. Αγκάλιασε τον Larraín και το καστ της ταινίας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι με την ερμηνεία της αυτή βάζει πλώρη για τα Όσκαρ θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Το 2009, ήταν υποψήφια για το «The Changeling» του Κλιντ Ίστγουντ ενώ εννέα χρόνια νωρίτερα είχε κερδίσει το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για το «Girl, Interrupted».

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που δεν ικανοποιήθηκαν από την ερμηνεία της. O Kevin Maher των Times την αποκάλεσε «μια χλωμή μίμηση μιας σταρ της όπερας» και «επίπεδη». Το βιογραφικό δράμα «Μaria» θα προβληθεί στο Netflix μέσα στη χρονιά αλλά η ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.Η ταινία «Maria» είναι η τρίτη στην τριλογία των ταινιών του Larraín για εμβληματικές γυναίκες, μετά το «Spencer» και το «Jackie».

Στην συνέντευξη Τύπου, που προηγήθηκε στη Βενετία, η Τζολί μίλησε για την προετοιμασία της να υποδυθεί τη διάσημη σοπράνο. Εξάλλου ήταν η πρώτη της φορά που τραγουδά για έναν ρόλο, όπως είπε.

«Όλοι εδώ ξέρουν, ήμουν τρομερά νευρική», είπε. «Έκανα σχεδόν επτά μήνες προπόνησης γιατί όταν δουλεύεις με τον Pablo δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μισό. Απαιτεί, με τον πιο υπέροχο τρόπο, να κάνεις πραγματικά τη δουλειά και να μάθεις και να εκπαιδεύσεις πραγματικά» είπε η Τζολί ενώ αποκάλυψε ότι δεν άκουγε όπερα αλλά πανκ ροκ.

{https://www.youtube.com/watch?v=eTKZz0wpojY}

NETWORK