Διεθνή

Ανακαλούνται ηλεκτρικές κουζίνες γνωστής εταιρίας

Ανακαλούνται ηλεκτρικές κουζίνες γνωστής εταιρίας Φωτογραφία: pexels PhotoMIX Company
Μια σειρά ηλεκτρικών σειρών slide-In της Samsung έχει ανακληθεί λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.

Το πρόβλημα βρίσκεται στα μπροστινά κουμπιά της ηλεκτρικής κουζίνας τα οποία έιναι τόσο ευαίσθητα και μπορούν να ενεργοποιηθούν από τυχαία επαφή με ανθρώπους ή κατοικίδια, προκαλώντας έτσι κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η ανάκληση εκδόθηκε στις 28 Αυγούστου από τη Samsung σε συνεργασία με την Health Canada.

Η εταιρεία λέει ότι θα παρέχει δωρεάν κουμπιά με κλειδιά ή καλύμματα στους ιδιοκτήτες των σειρών αυτών με σκοπό την απφυγή τυχαίας ενεργοποίησης.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Samsung Canada για να λάβουν τα συγκεκριμένα κομμάτια.

Περίπου 326.250 μονάδες των επηρεαζόμενων σειρών πωλήθηκαν σε ολόκληρο τον Καναδά μεταξύ 2013 και Αυγούστου 2024.

Μέχρι τις 28 Αυγούστου, η εταιρεία είχε λάβει τουλάχιστον 570 αναφορές για περιστατικά στον Καναδά και επτά αναφορές για τραυματισμούς.

Η Samsung λέει ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις ανακληθείσες ηλεκτρικές κουζίνες ενώ περιμένουν τις ειδικές κλειδαριές ή τα καλύμματα που είναι συμβατά με το μοντέλο τους, αλλά συνιστά να λαμβάνονται προφυλάξεις ασφαλείας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εκδόθηκε παρόμοια προειδοποίηση στις 8 Αυγούστου, η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων δήλωσε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς επηρεάζει περίπου 1,1 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν μεταξύ 2013 και 2024.
Περισσότερες από 300 καταγγελίες σχετικά με τα κουμπιά έχουν υποβληθεί στη Samsung των ΗΠΑ ενώ έχουν αναφερθεί περισσότερες από 250 πυρκαγιές.

Τουλάχιστον 18 πυρκαγιές προκάλεσαν «εκτεταμένες υλικές ζημιές», αναφέρθηκαν 40 τραυματισμοί, εκ των οποίων επτά οδήγησαν στο θάνατο κατοικίδιων.