Διεθνή

«Λαέ του Ισραήλ μη μας παραμελείτε» - Τα τελευταία λόγια ενός από τους 6 νεκρούς ομήρους της Χαμάς

«Λαέ του Ισραήλ μη μας παραμελείτε» - Τα τελευταία λόγια ενός από τους 6 νεκρούς ομήρους της Χαμάς Φωτογραφία: Χ
Το τελευταίο βίντεο ενός από τους ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς που βρέθηκε νεκρός σε σήραγγα στη Ράφα.

Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο του Όρι Ντανίνο, ενός από τους έξι ομήρους που δολοφονήθηκε στη Γάζα.

Τα πτώματα των έξι ομήρων Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Έντεν Γερουσάλμι, Κάρμελ Γκατ, Άλμογκ Σαρούσι, Αλεξάντερ Λομπανόφ και Όρι Ντανίνο εντοπίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, σε μία σήραγγα κάτω από την Ράφα. Το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς ξεκινά με μοντάζ φωτογραφιών των έξι νεκρών ομήρων. Στη συνέχεια, ο Ντανίνο συστήνεται και αναφέρει από πού τον πήραν όμηρο. «Οι συνθήκες διαβίωσής μας είναι πολύ δύσκολες, δεν υπάρχει φαγητό, νερό, ρεύμα» λέει στο βίντεο και προσθέτει ότι ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί. Στο βίντεο ο Όρι Ντανίνο καλεί το Ισραήλ να συνάψει συμφωνία και να απελευθερώσει τους ομήρους.

Απευθύνεται στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου λέγοντας «μας απογοήτευσες στις 7 Οκτωβρίου. Σήμερα προσπαθείτε να μας σκοτώσετε τον ένα μετά τον άλλο σε αποτυχημένες προσπάθειες διάσωσης». Στη συνέχεια ο Danino ρωτά «Πού ήσουν όταν με πυροβόλησαν;» ενώ ακολουθούν και άλλες ερωτήσεις για την απουσία της κυβέρνησης.

Απευθυνόμενος στον λαό του Ισραήλ, εκλιπαρεί να μην τους ξεχάσουν. «Συνεχίστε να κάνετε τα πάντα μέχρι να φύγουμε ζωντανοί από εδώ» ενώ στέλνει μήνυμα στα μέλη της οικογένειάς του του λέγοντας πόσο πολύ τους αγαπάει «Δεν υπάρχει μέρα που να μην σας σκέφτομαι». Το βίντεο κόβεται απότομα και εμφανίζεται μία κλεψύδρα με τις λέξεις «ο χρόνος τελειώνει». Στο τέλος του βίντεο εμφανίζονται οι λέξεις «Συμφωνία ανταλλαγής... ελευθερία και ζωή. Στρατιωτική πίεση... θάνατος και αποτυχία».

Το βίντεο τελειώνει με τον 25χρονο να λέει ««Λαέ του Ισραήλ: Μην μας παραμελείτε».

{https://twitter.com/BelalNezar/status/1830999897635438646}