Διεθνή

Σοκαριστική δολοφονία στην Τουρκία: Βρέθηκε μέσα σε σάκο η 8χρονη Ναρίν

Σοκαριστική δολοφονία στην Τουρκία: Βρέθηκε μέσα σε σάκο η 8χρονη Ναρίν
Το πτώμα της 8χρονης Ναρίν - η οποία αγνοείτο εδώ και 19 ημέρες σε χωριό του Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας - βρέθηκε την Κυριακή πεταμένο σε ρυάκι μέσα σε ένα σάκο με πέτρες.

Το πτώμα ενός οκτάχρονου κοριτσιού που αγνοούνταν στην Τουρκία εδώ και 19 ημέρες βρέθηκε μετά από τεράστιο ανθρωποκυνηγητό, περίπου ένα χιλιόμετρο από το χωριό όπου ζούσε με την οικογένειά της

«Δυστυχώς, το άψυχο σώμα της Ναρίν, η οποία αγνοούνταν στο χωριό Ταβσαντέπε... βρέθηκε», έγραψε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Ερλικαγιά στο Χ.

«Αφού η αγνοούμενη Narin Güran δολοφονήθηκε, την έβαλαν σε ένα σάκο και την έφεραν σε ένα ρυάκι. Την κάλυψαν με κλαδιά δέντρων και πέτρες για να μην κινήσει υποψίες», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Ντιγιαρμπακίρ Murat Zorluoğlu.

Σημειώνεται πως το ίδιο σημείο είχε ερευνηθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο παρελθόν και είχε βρεθεί μια ροζ παντόφλα. Ωστόσο, η οικογένειά της είχε υποστηρίξει ότι η παντόφλα δεν ανήκε στο κορίτσι.

Πλέον όλες οι είσοδοι και έξοδοι από το χωριό Ταβσαντέπε έχουν αποκλειστεί. «Οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της Ναρίν μας θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Yılmaz Tunç.

Η Γκιουράν έφυγε από το σπίτι της στις 21 Αυγούστου για να παρακολουθήσει ένα μάθημα Κορανίου, αλλά στη συνέχεια δεν επέστρεψε στο σπίτι της. Το ίδιο βράδυ δηλώθηκε η εξαφάνισή της και εστάλησαν στο χωριό τοπικές και εθνικές ομάδες διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων της χωροφυλακής, κομάντος, σκύλων εντοπισμού και υποβρύχιων ομάδων έρευνας. 

Ο θείος της και επικεφαλής του χωριού («μουχτάρ») Σαλίμ Γκιουράν είχε συλληφθεί στο παρελθόν σε συνάρτηση με την εξαφάνιση της Ναρίν Γκιουράν. Οι ομάδες διαπίστωσαν ότι τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από το όχημα του θείου Güran ταυτίζονταν με τα δείγματα DNA στα ρούχα της Narin Güran.

Σημειώνεταιπως αφού βρέθηκε το πτώμα της στις 8 Σεπτεμβρίου, συνελήφθησαν 21 άτομα από το χωριό, συμπεριλαμβανομένων μελών της οικογένειας.

Πηγές: Alarabiya news, duvar english

NETWORK