Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Σε συμπληγάδες η ΝΔ (23,7%), τέταρτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ(9,1%), σταθερό το ΠΑΣΟΚ (13,2%)

Δημοσκόπηση Alco: Σε συμπληγάδες η ΝΔ (23,7%), τέταρτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ(9,1%), σταθερό το ΠΑΣΟΚ (13,2%) Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
Σαφή άνοδο της Ελληνικής Λύσης καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco.

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο Alpha.

Πολύ υψηλό ποσοστό σημειώνει στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco σημειώνοντας εισροή πολιτών που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τέταρτος ενώ όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση υπάρχει σαφής άνοδος για την Ελληνική Λύση. Αυτό που καταδεικνύεται από τη δημοσκόπηση είναι ότι τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζουν μία κάποια δυναμική.

Ένας στους 10 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, πάει δεξιότερα και 1 στους 4 δηλώνει αναποφάσιστος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 23,7%, με 13,2% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα η Ελληνική Λϋση με 9.9%, ενώ σταθερά τέταρτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 9.1%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,7%, Νίκη με 3,8%, με 3,4% η Φωνή Λογικής, Πλεύση Ελευθερίας, με 3%, 2% ΜεΡΑ25 και 1,2% η Νέα Αριστερά. 

prothesi-psifoy_6eca0.jpg

 prothesi2_3fe52.jpg

 

Διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο απόλυτος διχασμός παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μικρό προβάδισμα έναντι των άλλων καταγράφει ο Στέφανος Κασσελάκη, αλλά όχι σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει ο Κώστας Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Alco, δεν υπάρχει πρόσωπο που να θεωρεί ότι αν ήταν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πολλαπλασίαζε το κόμμα τη δύναμή του.

Σε ότι αφορά στα ποσοστά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο δεν είναι υποψήφιος, συγκεντρώνει ποσοστό 11%, ακολουθεί οριακά ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης με 6%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4% και οι Φαραντούρης, Αρβανίτης, Τεμπονέρας και Απόστολος Γκλέτσος με 1%. Σημαντικά ποσοστά καταγράφουν όσοι επιλέγουν κανέναν με 29% ενώ 31% δεν απάντησαν.

Διαφορετική είναι η εικόνα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΖΑ όπου έχει σαφές προβάδισμα ο Στέφανος Κασσελάκης, με 1 στους 3 να τον στηρίζουν.

syriza1_3eb0f.jpg

syriza2_bc5ad.jpg

syriza3_6f0c5.jpg

syriza_f38dd.jpg

ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του κόμματος με ποσοστό 28,7%, ενώ ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 23,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 17,2% και ο Παύλος Γερουλάνος με 9,4%. Ακολουθούν οι Μιχάλης Κατρίνης με 4,4% και Ν. Γιαννακοπούλου με 3,3%. Αναποφάσιστο δηλώνει ποσοστό της τάξης του 13,7%.

pasok1_cdb05.jpg

pasok2_32922.jpg

Το ζευγάρι του δεύτερου γύρου δεν έχει κλειδώσει, ωστόσο η δημοσκόπηση έδωσε τρία πιθανά σενάρια. Στο σενάριο Ανδρουλάκης – Δούκας επικρατεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 43,8% έναντι 33,1%.

androylakis-doykas_b9dee.jpg

Αντίστοιχη είναι η «νίκη» Ανδρουλάκη και σε μία πιθανή αναμέτρηση με την Άννα Διαμαντοπούλου με τα ποσοστά να είναι 44% έναντι 31,4% ενώ νικητής αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης και στο σενάριο αναμέτρησης στον δεύτερο γύρο με τον Παύλο Γερουλάνο, με τα ποσοστά τους να είναι 46,8% έναντι 27,7%, αντίστοιχα.

androulakis-diamantopoulou1_255b5.jpg

androulakis-geroulanos_c2809.jpg

Η δημοσκόπηση της Alco είναι η πρώτη έρευνα μετά την παρουσίαση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μετά την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ελήφθη και πρόσθετο δείγμα 700 δυνητικών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός πολιτικών οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται και επηρεάζει την καταναλωτική συμπεριφορά και η αίσθηση για την χρησιμότητα των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι χαμηλή, σημείωσε ο Κώστας Παναγόπουλος.

_3b1ca.jpg

times_2b6a2.jpg

{ }