Διεθνή

Φλόκι, ο σκύλος που έχει γίνει viral για τις επιδόσεις του στο μπιτς βόλεϊ

Φλόκι, ο σκύλος που έχει γίνει viral για τις επιδόσεις του στο μπιτς βόλεϊ
Tα καταφέρνει καλύτερα και από κάποιους ανθρώπους.

Ενα μπόρντερ κόλεϊ μαγνήτισε τα βλέμματα των λουόμενων σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο με τις εκπληκτικές επιδόσεις του τόσο στο beach volley όσο και στο footvolley (συνδυασμός ποδοσφαίρου και μπιτς βόλεϊ).

Το footvolley έχει κανόνες παρόμοιους με το beach volley, αλλά χρησιμοποιείται πιο χαμηλό δίχτυ, και, όπως στο ποδόσφαιρο, οι παίκτες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν χέρια και μπράτσα.

Ο Φλόκι, όπως ονομάζεται ο viral σκύλος, τα καταφέρνει καλύτερα και από κάποιους ανθρώπους, ενώ κάνει θραύση στα social media, με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στο Instagram και το TikTok.

Ο ιδιοκτήτης του Φλόκι, Γκουστάβο Ροντρίγκες, είναι προπονητής footvolley, και αν και σχεδίαζε να πάρει ένα σκυλί ράτσας μπουλντόγκ, ήρθε στη ζωή του ο Φλόκι, ο οποίος σε ηλικία μόλις 2 μηνών, άρχισε να πηδάει για να πιάσει μπαλόνια.

{https://www.youtube.com/watch?v=_khqTJKGeaI&t=1s}

Ο Φλόκι έκανε το ντεμπούτο του στο footvolley το 2023 και κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις δεξιότητές του.

«Κάνει πράγματα που δεν κάνουν ούτε κάποιοι επαγγελματίες - όπως η τοποθέτηση στο γήπεδο», δήλωσε ο 26χρονος Ροντρίγκες. «Μερικές φορές η μπάλα πηγαίνει από τη μία πλευρά (του γηπέδου) στην άλλη και δεν της γυρίζει την πλάτη. Στρέφεται προς την μπάλα για να την χτυπήσει ευθεία».

{https://www.youtube.com/shorts/ukItLIbnIxM}

Το footvolley απολαμβάνουν και Βραζιλιάνοι αστέρες του ποδοσφαίρου μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση, συμπεριλαμβανομένων των Ροναλντίνιο και Ρομάριο.

Με πληροφορίες από AP