Διεθνή

BBC: Η Βρετανία θα αναπτύξει 700 στρατιώτες στην Κύπρο για πιθανή εκκένωση του Λιβάνου

BBC: Η Βρετανία θα αναπτύξει 700 στρατιώτες στην Κύπρο για πιθανή εκκένωση του Λιβάνου Φωτογραφία: EPA/ΑΡΧΕΙΟΥ/ VALDA KALNINA
Ο βρετανικός στρατός προετοιμάζεται εδώ και μήνες για την πιθανότητα έκτακτης εκκένωσης του Λιβάνου, σύμφωνα με σχετική έκθεση.

Η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει πως θα αναπτύξει στρατεύματα στην Κύπρο για να προετοιμαστεί για πιθανή εκκένωση Βρετανών υπηκόων από τον Λίβανο, σύμφωνα με το BBC.

Ο βρετανικός στρατός προετοιμάζεται εδώ και μήνες για την πιθανότητα έκτακτης εκκένωσης. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, προέτρεψε τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο.

Ο υπουργός Άμυνας John Healey, μετά από έκτακτη συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη δήλωσε πως «η ανησυχία μας είναι πάντα για την ασφάλεια των Βρετανών υπηκόων και τους συστήνουμε να αποχωρήσουν από τον Λίβανο τώρα, αυτό δεν έχει αλλάξει. Η συνάντηση που έγινε ήταν απλώς για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε σχέδια ενδεχομένως για μελλοντικές εξελίξεις». Ανώτερη στρατιωτική πηγή δήλωσε στο BBC, ότι τα επόμενα βήματα της Βρετανίας θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν στη συνέχεια η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ και το κατά πόσο το διεθνές αεροδρόμιο του Λιβάνου θα παραμείνει ανοιχτό.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται δύο βρετανικά πολεμικά πλοία και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ανθρώπων» αναφέρει το Sky News.