Διεθνή

«Θα το τρελάνουμε το Ισραήλ»: Η Χεζμπολάχ δεν παραδίδει τα όπλα - Το διάγγελμα του υπαρχηγού της

«Θα το τρελάνουμε το Ισραήλ»: Η Χεζμπολάχ δεν παραδίδει τα όπλα - Το διάγγελμα του υπαρχηγού της Φωτογραφία: Al Manar TV HANDOUT/EPA
Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ δεσμεύεται για μια μάχη μέχρι τη νίκη της οργάνωσης και κατηγορεί το Ισραήλ για σφαγές αμάχων.

Η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να πολέμα το Ισράηλ, η νίκη θα είναι δική μας, είπε σε διάγγελμά του ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ναΐμ Κάσεμ, επισημαίνοντας ότι ο διάδοχος τού Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό την Παρασκευή, θα επιλεγεί «με την πρώτη ευκαιρία».

Ο Κασέμ υποστήριξε ότι το Ισραήλ διαπράττει σφαγές αμάχων στο Λίβανο με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και πως οποιαδήποτε άλλη οργάνωση εκτός της Χεζμπολάχ θα είχε καταρρεύσει μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να πολεμά το Ισραήλ και πως «η νίκη θα είναι δική μας».

«Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα και σφαγές σε κάθε μέρος του Λιβάνου. Το Ισραήλ έχει επιλέξει συγκεκριμένα χωριά, πόλεις και σπίτια και κάθε σπίτι έχει ίχνη ισραηλινής επίθεσης. Το Ισραήλ επιτίθεται στους αμάχους, στους γιατρούς. Επιτίθεται σε όποιον περπατά στους δρόμους και σε όποιον είναι σπίτι του. Δεν είναι μαχητές. Οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν, διαπράττουν σφαγές και εγκλήματα κατά των αμάχων», τόνισε.

Εξαπέλυσε τα βέλη του κατά των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε μέσο. Η Αμερική είναι εταίρος του Ισραήλ σε όλα, μέσω της απεριόριστης στρατιωτικής υποστήριξης, πολιτιστικά, πολιτικά, οικονομικά. Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι... αγαπάμε το μαρτύριο».

Υποστήριξε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί σήμερα «τις ελάχιστες δυνάμεις από την πλευρά μας», προσθέτοντας ότι «είμαστε αρκετά ισχυροί και θα τρελάνουμε τους Ισραηλινούς, γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν θα μπορέσουν να φθάσουν και να πλήξουν τις στρατιωτικές μας δυνατότητες», προσθέτοντας πως η μάχη μπορεί να είναι μακρά.

«Συνεχίζουμε παρά τους πόνους και τις θυσίες. Συνεχίζουμε επειδή έχουμε την ελπίδα και εμπιστευόμαστε τον Αλλάχ τον Παντοδύναμο ότι θα νικήσει. Είμαστε οι άνθρωποι του τζιχάντ», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να πολεμά, λέγοντας: «Παρά τις θυσίες και τις ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία χάους στο μέτωπό μας, θα παραμείνουμε εκεί. Θα συνεχίσουμε την ισλαμική αντίσταση. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον ισραηλινό εχθρό για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και της Γάζας και για την υπεράσπιση του λιβανέζικου λαού μας».

Ολοκλήρωσε το διάγγελμά του, λέγοντας: «Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Αλλά τα εργαλεία και ο εξοπλισμός είναι εκεί. Ο Αλλάχ μας ζήτησε να ετοιμάσουμε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό. Αυτό συμβαίνει και αυτό θα συμβεί και ειρήνη σε όλους σας».

Με πληροφορίες από Guardian

NETWORK