Διεθνή

Νιγηρία: 36 νεκροί σε ναυάγιο, φόβοι ότι θα φτάσουν τους 100

Νιγηρία: 36 νεκροί σε ναυάγιο, φόβοι ότι θα φτάσουν τους 100 Φωτογραφία: EPA
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες από το ναυάγιο, διαβεβαιώνουν οι αρχές στη Νιγηρία.

Πάνω από 100 άνθρωποι, κυρίως παιδιά και γυναίκες, παραμένουν αγνοούμενοι μετά από ναυάγιο στη Νιγηρία.

Το πλοίο είχε χωρητικότητα 100 επιβατών αλλά είχε επιβιβάσει πάνω από 300 άτομα. Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 36 άνθρωποι ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100.

Το πλοίο βυθίστηκε στον ποταμό Νίγηρα την Τρίτη και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί τουλάχιστον 150 από 300 επιβάτες. Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Ιμπραχίμ Χουσεϊνί ωστόσο δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα» να βρεθούν άλλοι επιζώντες.

Οι επιβάτες πήγαιναν στην κοινότητα Γκμπατζίμπο για τη μουσουλμανική γιορτή Μαουλίντ, στην οποία τιμάται η γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.

Ο απολογισμός αργά της Τετάρτη ήταν τουλάχιστον 16 νεκροί όμως την Πέμπτη σε ανακοίνωσή τους οι αρχές δήλωσαν πως «σήμερα εντοπίσαμε άλλα 20 πτώματα, ανεβάζοντας σε 36 τον αριθμό των νεκρών που ανασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες. Όλοι οι αγνοούμενοι είναι νεκροί», είπε με βεβαιότητα.

Σε ένα αντίστοιχο δυστύχημα τον περασμένο μήνα ένα υπερφορτωμένο σκάφος βυθίστηκε σε ποταμό της πολιτείας Ζάμφαρα με 40 νεκρούς.