Διεθνή

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Τις επόμενες μέρες το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Τις επόμενες μέρες το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο Γιώργος Καμπάς εκτιμά ότι το Ισραήλ θα επιλέξει στρατηγικούς στόχους και όχι πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Την εκτίμηση ότι το Ισραήλ θα διευρύνει το μέτωπο των πολεμικών συγκρούσεων και μετά τη Γάζα και τον Λίβανο θα επιτεθεί και στο Ιράν έκανε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Γιώργος Καμπάς, λέγοντας ότι αυτό σηματοδοτεί και η προμήθεια του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD.

«Τις επόμενες ημέρες θα δεχθεί το Ιράν χτύπημα από το Ισραήλ» είπε μιλώντας στο ΕΡΤNews και υπογράμμισε ότι αν συμβεί αυτό τα πράγματα για τη Μέση Ανατολή θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

«Υπήρχαν πάρα πολλές διαβουλεύσεις για το τι θα χτυπηθεί», είπε εκτιμώντας ότι θα επιλεγούν στρατηγικοί στόχοι και όχι πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ επιτυγχάνουν ένα ξεκαθάρισμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε προσθέτοντας ότι το Ιράν για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο νούμερο ένα εχθρός τους.

«Θεωρώ ότι τα αντίποινα από το Ιράν, αναλόγως της έκτασης των ζημιών, δεν θα είναι τέτοια που θα δημιουργήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο. Θα δημιουργηθεί ωστόσο ένας φαύλος κύκλος. Δεν βλέπω να τελειώνει αυτό σύντομα», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε ότι στην περίπτωση γενίκευσης του πολέμου Ελλάδα και Κύπρος θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα με το μεταναστευτικό.

«Φοβάμαι πως αυτοί που έχουν "τρομοκρατική γέννηση" θα αρχίσουν πάλι να κάνουν τρομοκρατικά χτυπήματα ανά τον κόσμο για να προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν αυτά τα οποία χάνουν στην περιοχή», τόνισε ο κ. Καμπάς.

«Οι Χούθι προκαλούν καταστροφή στο διεθνές εμπόριο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχονται δεξαμενόπλοια και εμπορικά πλοία. «Έχουν κλείσει οι Χούθι την Ερυθρά Θάλασσα, καλώς οι ΗΠΑ εξαπολύουν επιθέσεις καταστρέφοντας τα drones τους», συμπλήρωσε.