Διεθνή

McDonald’s: 75 τα θύματα του E.coli - Ένας νεκρός, δύο εμφάνισαν επικίνδυνο σύνδρομο

McDonald’s: 75 τα θύματα του E.coli - Ένας νεκρός, δύο εμφάνισαν επικίνδυνο σύνδρομο Φωτογραφία: EPA/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Πιθανόν πολύ περισσότεροι αυτοί που νόσησαν λόγω της έξαρσης E.coli στα McDonald’s, λένε τα CDC.

Νέα στοιχεία για την έξαρση του E.coli στα εστιατόρια McDonald’s δημοσίευσαν τα CDC, που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου, ενώ δύο άτομα προσβλήθηκαν από επικίνδυνο σύνδρομο.

Σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) έως τις 24 Οκτωβρίου συνολικά 75 άνθρωποι μολύνθηκαν από στέλεχος του E.coli σε εστιατόρια της αλυσίδας fast-food, σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ.

Όμως, ο πραγματικός αριθμός όσων νόσησαν πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί αναρρώνουν χωρίς ιατρική βοήθεια και δεν ελέγχθηκαν για E.coli, επισημαίνουν τα CDC. Επιπλέον, πρόσφατες περιπτώσεις μπορεί να μην έχουν αναφερθεί ακόμα, καθώς συνήθως χρειάζονται 3-4 εβδομάδες για να καθοριστεί αν κάποιος νόσησε λόγω μιας έξαρσης.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, αφορούν περιπτώσεις που άτομα νόσησαν από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου. Από τους 61 ανθρώπους για τους οποίους συγκέντρωσαν πληροφορίες τα CDC, ένας έχασε τη ζωή του- ηλικιωμένος από το Κολοράντο- και 22 νοσηλεύτηκαν.

Επίσης, δύο άνθρωποι εμφάνισαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, μια σοβαρή νόσος που μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή νεφρική ανεπάρκεια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τα CDC, μπέργκερ που σέρβιραν τα McDonald’s- τα Quarter Pounder- ήταν μολυσμένα με E.coli. Οι πρώτες εκτιμήσεις του FDA είναι ότι μπορεί η έξαρση να προκλήθηκε από τα κρεμμύδια.